BONUSPAKKET
SCA ready - key on keys

Kajabi SCA, ben je klaar voor de nieuwe betaalverplichting?

betaalsystemen linktopay

Op 14 september 2019 is in de EU de nieuwe wetgeving voor de bescherming van betalingen van kracht gegaan. Dit houdt in dat bij online betalingen er een twee traps verificatie kan plaatsvinden. De zogeheten 3D secure payments.

Deze wetgeving heet Strong Customer Authentication (afgekort SCA). Kajabi heeft deze extra verificatie opgenomen in hun betaalsysteem. Dat is mooi. gebruik je Stripe, dan is er nog wel een actie van jouw kant nodig.

Op wie is deze wetgeving van toepassing?

Deze wetgeving geldt voor alle betalingen binnen Europa, zowel voor consumenten als voor bedrijven. Een bank kan iedere betaling aanmerken als een 3D secure payment. Op dat moment wordt er een nieuw venster geopend waarin je op een andere wijze jezelf moet identificeren. Bijvoorbeeld door een vooraf ingestelde vraag te beantwoorden of doordat je een cijfercode naar je telefoon gestuurd krijgt, die je extra moet invullen.

Het is niet altijd zo dat je deze extra informatie moet invoeren. Alleen als een bank de betaling aanmerkt als 3D secure. De algoritmes daarvoor kent alleen de bank.

Als Kajabi gebruiker zijn er standaard twee betaalmethodes: Paypal en credit card. De credit card betalingen worden afgehandeld door Stripe. Daarnaast kan je ook gebruik maken van een extern betaalsysteem of van LinktoPay. Indien je gebruik maakt van Stripe moet je binnen Stripe een instelling aanpassen. Bij externe betaalsystemen hangt het af van je Payment Service Provider.

Paypal gebruikers, geen actie nodig

Paypal is al klaar voor 3D secure betalingen, er zijn geen acties van jouw kan nodig.

Linktopay gebruikers, geen actie nodig

De betalingen via Linktopay lopen via de externe Payment Service Provider, Mollie. Mollie is al klaar voor 3D secure betalingen. Jij hoeft geen verdere acties te doen, 

Externe betaalsystemen, vraag het na

Indien je gebruik maakt van een ander extern betaalsysteem, dan is het afhankelijk van dat betaalsysteem of de Payment Service Provider of je iets moet aanpassen. Neem contact op met de leverancier van dat betaalsysteem. 

Wel actie nodig voor Stripe gebruikers

Kajabi heeft een tutorial online staan:
https://learn.kajabi.com/resources/2ne24xbn8gz888tkkihfjl/

In korte lijnen moet je het volgende doen:

  1. Log in bij Stripe
  2. Open Settings > Stripe Apps > Subscriptions and Emails
  3. Ga naar: manage payment that require 3d Secure
  4. Klik op: Send a Stripe-hosted link for cardholders to authenticate when required
  5. Zo wordt er een nieuwe link gestuurd naar de betaler voor de #D verificatie indien de bank dat nodig acht.
  6. Optioneel kan je een reminder toevoegen, wanneer mensen hun 3D secure code niet hebben ingevuld. 
  7. Tot slot, in Subscription Status kan je een actie toevoegen die Stripe moet uitvoeren als de betaling na een paar dagen nog niet voltooid is.

 

Succes, als je vragen hebt, laat het mij weten.
Bastiaan de Koning, Kajabi Expert, Oprichter Kajabi Users Nederland.

 

Tip: Meer lezen over SCA. Lees dit uitgebreide artikel over SCA bij Mollie

Bastiaan de Koning - Online Cursus & Kajabi Specialist

Sinds 2014 gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van online cursussen en leeromgevingen. Kajabi Users NL is onze website voor de ondersteuning van Kajabi gebruikers. Opgericht in overleg met Kajabi zelf. Heb je vragen over Kajabi of Linktopay? Stuur ons een berichtje.

CONTACT