Index
Aanmelden Kajabi
Aanmelden Huddle
Inhoudsopgave
Samenvatting
Mogelijkheden
Prijsvergelijking
Conclusie
kajabi vs huddle

Kajabi vs Huddle - online elearning software

Wanneer je op zoek bent naar een online leeromgeving voor je eigen cursussen, dan komt de naam Huddle van Internet Marketing Unie (IMU) snel langs. Een product van Nederlandse bodem voor online communities en elearning. Hoe verhoudt zo’n pakket zich tot de alleskunner Kajabi? Is Huddle een alternatief voor Kajabi of juist andersoms? Een vergelijk van Kajabi versus Huddle.

  Kajabi Huddle
Website kajabi.com thehuddle.nl
Vanaf prijs $119 per maand
€ 49 pm (vanaf € 19 pm)
Uitproberen 30 dagen
14 dagen
Korting 20% bij betaling per jaar 20% bij betaling per jaar
Probeer Kajabi uit
Probeer Huddle uit

Kajabi is het alternatief voor Huddle

Samenvatting vergelijking Kajabi met Huddle

  • Kajabi is een alles in één platform dat veel meer biedt dan alleen een elearning. Bij Huddle zul je allerlei andere sofwarepakketten moeten koppelen om een volwaardige online business te bouwen.
  • Kajabi biedt heel veel mogelijkheden voor online cursussen, online coaching, podcasts en quizes, maar de community functie is minder geavanceerd. Huddle is juist sterk in community building en gamification van de cursussen.
  • Kajabi lijkt duurder dan een los pakket als Huddle. Wanneer je alle kosten op een rijtje zet, lopen de kosten van losse pakketten zoals Huddle snel op en zijn ze duurder dan een alles-in-één pakket als Kajabi
  • Wanneer je uitsluitend op zoek bent naar een learning, bijvoorbeeld als je al andere producten van IMU gebruikt, dan is Huddle een logische keuze. Als je een website op een ander platform hebt, dan is Kajabi evenwel een prima keuze voor alleen je leeromgeving.

Kajabi is een alles in één platform voor je online cursussen én je website, emailmarketing, community, online coaching, podcasts en blogs.

90%

Mogelijkheden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Gebruikersgemak ⭐️⭐️⭐️⭐️

Klantenservice ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Prijs ⭐️⭐️⭐️⭐️

Overall ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Probeer Kajabi Gratis Uit

Huddle is een platform voor je online community, cursussen en quizes, te gebruiken naast je bestaande website en emailmarketing.

65%

Mogelijkheden ⭐️⭐️⭐️

Gebruikersgemak ⭐️⭐️⭐️

Klantenservice ⭐️⭐️⭐️⭐️

Prijs ⭐️⭐️⭐️

Overall ⭐️⭐️⭐️

Probeer Huddle Gratis Uit

Kajabi vs Huddle: Mogelijkheden

Aangezien Kajabi een platform voor je hele online bedrijf is en Huddle uitsluitend voor je leeromgeving, loopt een vergelijking snel uit op: Kajabi kan veel meer. We zullen daarom in dit vergelijk meer naar de leeromgevingsmogelijkheden kijken. En bij de overige onderdelen aangeven hoe je deze het Huddle ook kan realiseren met behulp van externe tools.

Huddle is van het bedrijf Internet Marketing Unie. Het is hun elearning software pakket naast de website Phoenix, het betaalplatform Plug&Pay en vaak gecombineerd met de Nederlandse versie van ActiveCampaign, genaamd Mailblue. Deze pakketten zul je zelf moeten koppelen. Huddle was in het begin erg gericht op het bouwen van communities en het actief houden van de leden (gamification). Inmiddels zijn er ook online cursussen en memberships toegevoegd.

Kajabi is van oorsprong een platform voor online cursussen. In 2016 heeft Kajabi de overstap gemaakt naar een online business platform. Inmiddels behoren ze tot de grootste online business platforms voor MKB. De marktwaarde van Kajabi bedraagt ruim 2,2 miljard. Kajabi biedt een volwaardig website platform, elearning, online cursussen, memberships, online coaching en emailmarketing in een. Omdat er geen losse tools nodig zijn, werkt alles direct met elkaar.

Kajabi mogelijkheden
90%

Website, landingspagina's Geïntegreerd

Ledenomgeving Geïntegreerd

Blog, podcasts Geïntegreerd

Cursussen, coaching, community Geïntegreerd

Emailmarketing Geïntegreerd

Quizes, surveys Geïntegreerd

Analytics Geïntegreerd

Betalingen Linktopay / Plug&Pay

Hosting cursusvideo's Geïntegreerd

Gamification Via extern template

Probeer Kajabi uit
Huddle mogelijkheden
90%

Website, landingspagina's Phoenix / Wordpress

Ledenomgeving Geïntegreerd

Blog, podcasts Phoenix / Wordpress

Cursussen, community Geïntegreerd

Emailmarketing AC / Mailblue

Quizes, surveys Geïntegreerd

Analytics Geïntegreerd

Betalingen Via Plug&Pay

Hosting cursusvideo's Extern regelen

Gamification Geïntegreerd

Probeer Huddle uit

Websites & landingspagina's

Huddle heeft geen website of landingspagina's mogelijkheden. Huddle kan dus alleen draaien naast een andere website. Wanneer je salespages wilt maken om je cursus te verkopen of de cursus wilt opnemen in een funnel, heb je daarvoor een losse website nodig. Binnen IMU is daarvoor het aanbod van Phoenix. Het standaard (premium) pakket van Phoenix kost € 59 per maand, het pakket dat vergelijkbaar is met Kajabi kost € 125 per maand.

Kajabi heeft de website en landingspagina's als vast onderdeel van het pakket. Je kan de kant en klare templates gebruiken of op basis van de bestaande templates je eigen webpagina's bouwen. De echte nerds kunnen de pagina's ook zelf bouwen in html, mocht je dat willen. De website en de leeromgeving zijn met elkaar verwezen, dat betekent dat de leeromgeving direct dezelfde look en feel als je website krijgt.

 

Ledenomgeving

Huddle heeft uiteraard een afgesloten ledenomgeving met log-in pagina's. Binnen de ledenomgeving zie je overzichtelijk de verschillende community boards en cursussen staan. In het Premium pakket heb je toegang tot 500 gebruikers. Heb je meer gebruikers dan moet je overstappen op Ultimate a € 125 per maand.

Kajabi draait rondom de ledenomgeving. Direct bij je eerste aanvang, staat  je ledenomgeving al klaar. Je hoeft niets zelf te regelen. in de leden omgeving ziet je cursist alleen de producten waar ie toegang toe heeft. Dat kunnen de online cursussen, community, online coaching of de besloten podcasts zijn.

 

Blog en Podcasts

Huddle heeft geen blog of podcast functionaliteit. Hier voor heb je een Phoenix website of Wordpress nodig. Maar de ledenomgeving kan wel openbaar staan. Dus je zou aan een openbare community kunnen denken waarin anderen kunnen meelezen. 

Kajabi heeft blogs en podcasts geïntegreerd in het basispakket. Deze staan klaar wanneer je met Kajabi begint. De podcasts kunnen zowel openbaar als besloten zijn. Besloten podcasts zijn alleen te beluisteren door klanten of cursisten die daarvoor betaald hebben.

 

Cursussen, memberships, coaching, community

Huddle is gespecialiseerd in communities. Zij noemen deze Community Boards. In het Premium pakket krijg je beschikking over 6 community boards en 5 e-e-learning trainingen. Binnen de cursussen kun je de content direct vrijgeven of laten drippen (iedere week een onderdeel). Huddle heeft geen online coaching tolls zoals Kajabi dat biedt. Maar Huddle biedt wel meer mogelijkheden voor gamification (spelelementen) binnen de cursus. Zo is er een trophy board voor de meest actieve of goede cursisten of community leden.

Kajabi biedt in het Basic pakket 3 en in het Growth pakket 15 online producten aan. Een online product is een cursus, membership, online coaching, community of podcast. Een grote uitbreiding is de online coachingsmodule, waarmee je een hele coachsessie kan automatiseren, van agenda planning tot het toesturen van de juiste documentatie tot en met de live call en de opname. Lees meer over online coachingstraject automatiseren.

Tevens gaat Kajabi het community platform Vibely.io volledig integreren in hun eigen platform. Daarmee krijgt een van de beste community functionaliteiten die er op dit moment online beschikbaar zijn. Hoewel Huddle hier heel sterk is, zal Kajabi ook op dit vlak het alternatief voor Huddle worden.

 

Emailmarketing

Wanneer je online cursussen wilt verkopen en aanbieden, dan kun je niet zonder emailmarketing. Huddle heeft geen emailmarketing mogelijkheden. Ze verwijzen graag naar de Nederlandse verkoper van ActiveCampaign. De prijs van MailBlue is in dollars gelijk aan euro's, maar met de huidige dollarkoers (hoger dan een euro) is de vraag of dat zo zal blijven. Wanneer je met ActiveCampaign (of MailBlue) 10.000 mailadressen nodig hebt, betaal je voor je emailmarketing € 139 per maand, naast Huddle en je website.

Kajabi biedt vergelijkbare emailmarketing mogelijkheden aan als het lite pakket van ActiveCampaign. In het kleinste pakket van Kajabi krijg je al 10.000 emailadressen. Bij het eerst volgende pakket is dat 25.000 adressen. Bij deze aantallen is Kajabi in zijn geheel goedkoper dan alleen je emailmarketing bij ActiveCampaign of een ander platform.

 

Quizes, surveys, trophy's

Huddle biedt veel mogelijkheden om je cursisten te stimuleren en door te gaan en actief mee te doen in de community. Indien een actieve community erg belangrijk is, dan vind je bij Huddle meer mogelijkheden dan bij Kajabi. Een mooi voorbeeld is de Trophy room. Hierin kunnen je deelnemers zien hoe goed ze het doen en waar ze staan ten opzichte van andere deelnemers. Kajabi heeft geen optie als een trophy room.

Kajabi heeft sinds de zomer 2022 een nieuwe quiz optie in de online cursussen opgenomen. Deze staat naast de al bestaande assessments. Het is nu heel makkelijk om binnen een cursus een quiz op te nemen en daarna pas de volgende les vrij te geven. Je kan na een videoles toetsen of de cursist het lesmateriaal heeft begrepen. Met ingang van januari 2023 integreert Kajabi het platform Vibely.io waardoor het zeer veel community functionaliteit extra krijgt zoals leader boards, challenges en live groeps-calls zoals Zoom.

 

Analytics

Huddle biedt gebruikersstatistieken van je deelnemers. Dit betreft uiteraard alleen de ledenomgeving, aangezien er geen website of emailmarketing-functionaliteit is. 

Kajabi biedt verschillende gebruikersstatistieken, voor binnen de cursussen, zoals voortgangspercentage of hoevaak ingelogd. Daarnaast zijn er statistieken voor aantal opt-ins op je landingspagina's, het aantal verkopen en je omzet.

 

Betalingen

Betalingen zijn niet mogelijk binnen Huddle maar er is een directe integratie met Plug&Pay het betaalplatform van IMU. Plug&Pay kost € 59 per maand voor het Premium pakket met maximaal 500 transacties. Daarnaast is er een Lite versie voor € 15 en Ultimate voor € 125 per maand. Dat laatste pakket heeft ook affiliate marketing mogelijkheden.

Betalingen binnen Kajabi kunnen standaard alleen met credit card en Paypal betalingen. Om andere betaalmethodes in Kajabi zoals iDeal of Bancontact toe te passen heb je een extern betaalsysteem nodig. Wij hebben Linktopay ontwikkeld dat als een plug-in op je Kajabi pagina's werkt en helemaal binnen Kajabi werkt, inclusief internationale btw afhandeling en facturatie. Ook Plug&Pay is te gebruiken met Kajabi, maar dan moet je de koppelingen realiseren met Zapier à € 30 per maand.

 

Videohosting voor je online lessen

Huddle biedt geen mogelijkheid voor video hosting. Dat betekent dat je je cursus video's elders moet stallen of hosten. Dit kan je bij Youtube doen, maar dan staan ze makkelijk openbaar, en komen je cursisten op Youtube met alle verleiding van Holland Got Talent bloopers er bij. Een professioneel video platform is Vimeo. Hier kun je je video's desgewenst hosten vanaf $ 9 per maand. Voor een beetje cursus zit je snel op $ 27 per maand.

Kajabi heeft de video hosting volledig geïntegreerd. Deze wordt verzorgd oor Wistia. Je hebt ongelimiteerd aantal video's en je kan de video's binnen Kajabi uploaden. Desgewenst koppel je je Dropbox of Google Drive folder met Kajabi. Dan upload je je video's binnen enkele secondes. Het pakket dat Kajabi biedt is Wistia professional en zou zelfstandig $ 399 per maand kosten. Binnen Kajabi is dat dus gratis.

 

Gamification

Gamification betekent dat je een spelelement binnen je online cursussen verwerkt. Dit kunnen badges of stickers zijn, of certificaten of een leader board. Huddle heeft veel mogelijkheden om gamification binnen je community toe te passen. Hier lijkt Huddle van Kajabi te winnen maar met de overname van het community platform Vibely.io zal Kajabi zelf ook meer gamification options gaan krijgen zoals leader boards en challenges.

Kajabi bood standaard weinig gamification mogelijkheden. Wij hebben daarom onze eigen cursus template voor gamification binnen Kajabi ontwikkeld, genaamd Kajabi Gamify. Daarmee kun je badges, certificaten, easter eggs, multi level producten en ook veel meer styling toepassen binnen je Kajabi producten. Sinds december 2022 heeft Kajabi de Lite versie van dit template standaard opgenomen binnen het pakket.

Kajabi vs Huddle: Prijsvergelijking

Huddle heeft een laag instapmodel. Voor € 19 euro per maand kun je binnen het Lite pakket al 3 community boards en 1 online cursus hebben. Wanneer je minder dan 100 deelnemers hebt, ben je hiermee goed op weg. De prijs loopt bij Huddle op naar € 49 voor het Premium pakket met 6 community boards, 5 online cursussen, 500 gebruikers en extra tools zoals een kalender, content dripping, challenges, trophy room. Bij het Ultimate pakket betaal je € 125 per maand en krijg je alles onbeperkt. Indien je per jaar betaalt, krijg je 20% korting op je pakketprijs.

Hoewel de instapprijs laag lijkt, ben je helaas niet klaar met Huddle alleen. Je zal daarnaast een website moeten hebben, email marketing en video hosting. Deze pakketten lopen snel in de papieren. Indien je al een website hebt, kun je deze natuurlijk prima naast je Huddle leeromgeving gebruiken.

Kajabi heeft drie opties: Basic, Growth en Pro. Basic kost $ 149 per maand, Growth $ 199. Bij betaling per jaar krijg je 20% korting en betaal je respectievelijk $119 en $159 per maand. Kajabi heeft ook nog een supportpakket genaamd Access, waarin het hele aanbod, afhankelijk van je pakket, wordt verdubbeld en je ook personal coaching krijgt. Een overzicht van de Kajabi prijzen vind je hier.

Hoewel het instapbedrag voor Kajabi hoog lijkt, betaal je bij andere sofwtare pakketten voor alle losse onderdelen. Kajabi valt zo meestal lager uit dan andere tools en is daarom toch een goedkoop Huddle alternatief.

Kajabi kosten per maand

 

90%

Basic pakket $ 149

Website Geïntegreerd

Video hosting (Wistia) Geïntegreerd

Emailmarketing 10.000 Geïntegreerd

Webinar Geïntegreerd

iDeal / Bancontact (Linktopay) € 50

  

Totaal per maand ongeveer € 200

Probeer Kajabi 30 Dagen Gratis Uit
Huddle kosten per maand

Vergelijkbaar pakket met Kajabi Basic

90%

Huddle Premium € 49

Website (Phoenix) € 125

Video hosting (Vimeo) $ 27

Emailmarketing 10.000 (MailBlue) € 139

Webinar (Zoom) € 15

iDeal / Bancontact (Plug&Pay) € 59

  

Totaal per maand ongeveer € 415

Probeer Huddle 14 Dagen Gratis Uit

Conclusie vergelijk Kajabi versus Huddle

Huddle is geen pakket dat je los kan gebruiken. Je zal naast Huddle ook een website, emailmarketing en video hosting nodig hebben. Dat betekent dat Huddle vooral interessant is als je al een website en emailmarketing hebt, en je je online cursussen erbij wilt doen. Als de community heel erg belangrijk voor je is, dan wint Huddle van Kajabi. Mocht je een community (willen) hebben met veel interactie, dan is Huddle zeker het overwegen waard.

Kajabi is een alles-in-één platform. Dus met Kajabi kun je ook je website en emailmarketing opzetten. Dat is kosten efficiënt en bovendien is alles met elkaar verbonden en heb je geen gedoe met integraties en koppelingen van losse software tools. Indien je nog geen website of emailmarketing hebt dan is een stap naar Kajabi een hele logische. Je betaalt ogenschijnlijk wat meer per maand, maar dat verdien je snel terug wanneer je bedrijf gaat groeien en je allerlei nieuwe tools nodig hebt zoals ActiveCampaign of video hosting.

Onze conclusie is dat Huddle voor een specifieke doelgroep (community) zeer sterk is en prima past binnen de overige software pakketten van IMU. Wanneer je naar de opties, prijs en gemak gaat kijken, dan wint Kajabi van Huddle. 

Probeer het zelf uit. Meld je aan voor de 30 dagen gratis proefperiode voor Kajabi en ervaar zelf hoe makkelijk het is om je online bedrijf te runnen vanuit een écht alles-in-één online cursus platform.

Toch liever met Huddle aan de slag? Meld je aan voor Huddle en krijg 14 dagen Huddle op proef.

MELD JE AAN BIJ KAJABI EN KRIJG ONS

BONUSPAKKET ERBIJ

Speciaal voor nieuwe Kajabi gebruikers hebben we een geweldig bonuspakket samengesteld. Dit pakket krijg jij van ons cadeau als je je via ons aanmeldt bij Kajabi.

START JE GRATIS KAJABI TRIAL

Gerelateerde artikelen

Kajabi vs WordPress - Online cursus platforms vergeleken
Kajabi Community Software
Alles over LMS systeem software

Disclaimer according to Kajabi Partner Program Agreement article 4.3
Kajabi Users NL was founded by Bastiaan de Koning with explicit approval by Kajabi / Kajabi.com in June 2019 and renewed in Februari 2021. Bastiaan de Koning / KJB Users NL / or someone from our team is not an employee or representative of Kajabi, LLC. We are an independent Kajabi Partner and we receive referral payments from Kajabi in this role. All opinions expressed herein are our own and are not official statements of Kajabi or any party affiliated with Kajabi.