START KAJABI MET BONUSSEN
Online producten in Kajabi - 9 online producten die je zelf in Kajabi kan maken
kajabi tips memberships online business online coaching online cursussen

Online producten in Kajabi

De online wereld lijkt soms groter dan de echte wereld. We communiceren online, we shoppen online, zelfs de boodschappen kan je tegenwoordig online bestellen. En wat bijscholing betreft, gaan we steeds makkelijker naar een online ‘klaslokaal’. Geen wonder dus dat je steeds meer ondernemers de stap naar online ziet maken. Ze geven bijvoorbeeld online trainingen, online cursussen of online coaching. En het meest uitgebreide platform om deze online producten aan te bieden, is natuurlijk Kajabi. In deze blog geven we je een overzicht van de mogelijkheden van diverse online producten en de mogelijkheden hiervoor in Kajabi.

 

Wat zijn online producten?

Online producten zijn niet-fysieke producten die digitaal worden aangeleverd. Ze staan alleen op de computer. Je kan deze producten downloaden of beschikbaar stellen in een afgeschermde ledenomgeving.

Als online ondernemer bied je over het algemeen vooral dit soort online producten aan. Een samengevoegde vorm kan ook. De ene keer een training online, de andere keer in een live setting op locatie of bij een online training geef je ook een live dag op locatie. Dit zijn vormen van hybride training of blended learning.

 

1. Online cursus

Een online cursus of online programma is een verlengstuk van je bestaande onderneming waarin je jouw expertise traint aan mensen die hier meer over willen weten of leren. Twijfel je of een online cursus iets voor jouw bedrijf is? Hier zijn  7 redenen om een online cursus te maken en een stappenplan om hier mee aan de slag te gaan.

In Kajabi is er heel veel mogelijk voor je online cursus:

Je kan verschillende hoofdstukken maken met modules en lessen. Hierin kun je video's, audio, quizes, tekst, downloads, pdf, plaatsen. De tekst kan je weer opmaken en ook afbeeldingen invoegen. je kiest of je wel of geen comment-sectie onder je les wilt, waarmee je cursist eventueel vragen kan stellen over de lesstof.

Ook kan je gebruik maken van een Kajabi quizes en assessment, om de voortgang van je cursisten te toetsen. Hierover later meer.

Een online cursus in Kajabi is gekoppeld aan een Offer. Dit houdt in dat iemand dat Offer aan moet schaffen voor ie toegang kan krijgen tot de online cursus. Anders gezegd, je cursist krijgt alleen de cursussen te zien waar hij of zij toegang toe heeft. Deze aanschaf kan gratis zijn (in ruil voor een naam en emailadres) of tegen betaling.

Als laatste kun je ook kiezen hoe de lessen worden vrijgegeven. Bijvoorbeeld, alles lessen ineens, of iedere week een nieuwe les (drip) of alleen als ze een hoofdstuk af hebben of een test goed hebben afgerond.

 

2. Online coaching

Bij online coaching vindt het contact plaats via internet, zoals Skype, Zoom en Teams, via een online coachingsprogramma of alleen via mail, Whatsapp of telefoon of helemaal binnen Kajabi. Bij offline coaching komen de coach en de gecoachte bij elkaar in dezelfde ruimte.

Online coaching heeft voor- en nadelen. Je kan het hele proces online automatiseren en het bespaart je coach-klant veel reistijd. Het nadeel is dat je elkaar niet fysiek kunt zien. Afhankelijk van de soort coaching die je geeft zou je daarom kunnen om online en live coaching te combineren.

Binnen Kajabi kunnen coachklanten zelf gemakkelijk een afspraak inplannen binnen de door jou ingestelde tijdslots. Dit kan met de agenda optie van Kajabi, maar je kan ook Calendly gebruiken.

De live video kan ook door Kajabi worden afgehandeld of je gebruikt een externe tool zoals Zoom of Teams. Je kan de video live opnemen in Kajabi en deze weer uploaden in het coachtraject van je coachklant zodat de hele coachsessie is terug te kijken.

Binnen dit coachtraject kan je agendapunten toevoegen en downloads die je coachklant kan raadplegen voorafgaand of na afloop van de sessie. Tijdens een coachsessie kan je in Kajabi aantekeningen maken die zowel voor jou als je coachklant in te zien zijn of deze aantekeningen blijven privé wanneer je dat liever wilt.

Bekijk hoe alle onderdelen van Kajabi Coaching werken in de blog: Kajabi Online Coaching is makkelijk en snel.

 

3. Podcast

Podcasts worden steeds populairder. Eigenlijk is het een vooraf opgenomen radioprogramma, waarin over het algemeen een onderwerp wordt besproken door een (of meerdere) expert(s). Ik zeg ‘over het algemeen’, omdat er ook podcasts bestaan wat meer richting entertainment gaat. Dit zijn meer ‘koetjes en kalfjes-gesprekken’ dan daadwerkelijk inhoudelijke shows waarin kennis wordt gedeeld.

Nu gok ik dat als jij een podcast maakt, deze de infotainment kant op gaat. Als expert vertel je iets over een onderwerp uit jouw expertise.

De meeste podcasts zijn gratis te beluisteren, betaalde podcasts komen steeds meer in en worden steeds gebruikelijker. Kajabi biedt beide mogelijkheden: gratis en betaalde podcasts. De betaalde podcast is dan alleen toegankelijk binnen de leeromgeving van je cursist of klant.

Binnen Kajabi kan je jouw podcasts rechtstreeks uploaden, deze stuurt de podcast dan rechtstreeks door naar Spotify, Apple Podcasts (voorheen iTunes) of Google podcasts.

 

4. Premium blogartikelen

Premium blogartikelen zijn artikelen die je alleen voor een bedrag of abonnement beschikbaar stelt. Het artikel is slechts beperkt te lezen. Om het hele artikel te kunnen lezen, moet men inloggen met hun (betaalde) account. Denk aan een krant of een tijdschrift.

In Kajabi zijn premium blogartikelen geen standaard optie, maar wij hebben hier ons eigen template voor ontwikkeld: de Kajabi Papers. Hierin kan jij een fragment laten zien van jouw artikel, en het grootste deel is afgeschermd met een zogeheten betaalmuur. Wanneer men betaald heeft krijgt de lezer toegang tot het volledige artikel.

 

5. Webinar

Een webinar is een online event waarbij kennisoverdracht plaats vindt. Dit kan een lezing zijn, een workshop, een college of soortgelijke presentatie. Het woord ‘web’ zegt het al: het vindt plaats via het web, het internet.

Wanneer je een webinar geeft kan je ervoor kiezen om zelf de hele tijd in beeld te zijn, maar je kan ook tegelijkertijd een presentatie laten afspelen. Het fijne aan een webinar is dat je niet tegen vele gezichten aan hoeft te kijken, dus mocht je podiumvrees hebben, is dit echt een uitvinding! Om je webinar extra waardevol te maken, kan je aan het einde een vraag- en antwoordsessie (Q&A) toevoegen.

Kajabi biedt de mogelijkheid om het aanmelden en organiseren van je webinar, met alle emails, helemaal te automatiseren. Het live element zelf loopt nog steeds via Zoom, Teams of een ander video-platform. Overigens is Kajabi bezig om dit te gaan integreren.

 

6. Online membership

Een online membership is een abonnement waarbij de gebruiker periodiek nieuwe content of ondersteuning krijgt. De gebruiker kan op ieder moment instappen in het membership en kan de aangeleverde content of ondersteuning direct toepassen. Dit is een groot verschil met online cursussen, waarbij de cursist een vast leertraject moet doorlopen. Er zijn verschillende voorbeelden te noemen van online memberships. Denk aan een community, een betaalde nieuwsbrief, elke maand een nieuwe training of doorlopende ondersteuning.

Ook in Kajabi kan je een membership aanbieden. Hierbij komt de drip-functie goed van pas. Of je maakt gebruik van ons template Kajabi Papers, om je blogs af te schermen en alleen toegang te bieden aan mensen die hiervoor hebben betaald.

In Kajabi kan je couponcodes aanmaken. Mensen met een membership kan je bijvoorbeeld een extra korting geven op je andere online producten.

Voor meer info over Membership en wat nou het verschil is met een Online cursus, lees de blog en bekijk de video: Online Cursussen vs. Online Memberships.

 

7. Online Community

In een online community kunnen leden via jouw platform met elkaar communiceren. Ze kunnen elkaar en jou als expert vragen stellen. Het uitgangspunt van een community is de gemeenschappelijke interesse.

In Kajabi kun je jouw eigen community bouwen met de geïntegreerde community functie. Deze valt binnen je leeromgeving. De layout van deze community kun je instellen als een tijdlijn (chronologisch) met de nieuwste posts bovenaan. Of als een forum, waarbij de artikelen gesorteerd zijn op onderwerp.

Ben je al lid van onze community? Deze is helemaal gratis!

 

8. Assessments (toetsen en quizzen)

Een assessment is een vragenlijst of quiz. Je cursist kan zo testen of ie de kennis goed begrepen heeft en de nieuwe vaardigheden goed onder de knie heeft.

Binnen Kajabi kan je ook assessments aanmaken. De cursist krijgt direct de uitslag. Je kan in Kajabi instellen of er een bepaald percentage nodig is om de assessment te voltooien. Zo’n assessment kan je dus met verschillende doeleinden toepassen: algemene kennisquiz (speels element om het leren leuk te houden), daadwerkelijke toetsing (pas met een bepaalde score mag je verder met de cursus) of bijvoorbeeld als zelfreflectie.

Je kan een assessment ook inzetten als vragenlijst om te testen of een potentiële klant een goede match is voor jouw als coach (en vice versa.) Deze zes vragen zijn goed om te stellen aan je potentiële klant.

Binnen je online cursussen kun je de assessments inzetten, maar sinds zomer 2022 kun je daar nu ook quizzen toevoegen. Deze werken als een les in je cursus, waarbij de cursist direct de vragen moet beantwoorden. Als je de score mogelijkheid daarbij gebruikt, kun je ook pas toegang geven tot de volgende lessen, wanneer de toets goed is afgerond.

 

9. Gamification

Bij gamification wordt gebruik gemaakt van spelelementen en gametechnieken in een omgeving die in eerste instantie geen game of spel is. Gamification kan zowel online als offline worden toegepast. Het doel van gamification is in eerste instantie het stimuleren van gedragsverandering of het aanleren van nieuwe vaardigheden. Dit is niet een specifiek Kajabi product, maar wij hebben de online cursussen van Kajabi aangepast zodat er een nieuw product is ontstaan: Kajabi Gamify. Het enige Kajabi product waarmee je gamification (en veel meer opties) direct in Kajabi kan toevoegen.

Je kan gamification toepassen in jouw cursus doormiddel van badges, certificaten of verschillende (betaal-)niveaus.

Lees alles over gamification in onze blog: Gamification toepassen in je online cursus.

Met ons product Kajabi Gamify pas je gamification toe in jouw Kajabi cursussen. Alle informatie, een demo en prijzen vind je hier.

 

Aan de slag met online producten in Kajabi

Je ziet nu hoeveel meer er mogelijk is dan bij de meeste andere online leeromgevingen of platforms. Je weet welke mogelijkheden er zijn en kan nu de juiste producten ontwikkelen voor jouw online business.

Heb je nog geen Kajabi? Probeer Kajabi nu 30 dagen gratis uit in plaats van de standaard 14 die Kajabi op de homepage aanbiedt.

Via onze link krijg je 30 dagen gratis Kajabi + ons Bonuspakket.

Dit pakket bevat o.a. maandelijkse Nederlandstalige (live) trainingen, toegang tot onze community en een business strategie sessie.

Aanmelden Kajabi + Bonuspakket 🎁

 

Lotte
Website design & social media

 

Bastiaan de Koning - Officially Preferred Kajabi Expert

Sinds 2014 gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van online cursussen en leeromgevingen. 100% gespecialiseerd in Kajabi en de enige Nederlandstalige Preferred Kajabi Expert. Sinds 2022 officieel template leverancier voor Kajabi en in mei 2024 uitgeroepen tot top partner van Kajabi in Austin Texas.

CONTACT