START KAJABI MET BONUSSEN
Kajabi coaching update september 2022
kajabi tips online coaching

Kajabi Online Coaching is makkelijk en snel

Waarom zou ik Kajabi online coaching gebruiken? Ik leg het je graag uit. We doen namelijk steeds meer online. Het bestellen van tickets, de boodschappen, het boeken van een reis, het volgen van een cursus. Natuurlijk heeft Corona daar nog eens een flinke boost aan gegeven. We doen nu zelfs zaken online, die we vroeger niet voor mogelijk hadden gehouden. Noodgedwongen hebben we nieuwe manieren van werken ontdekt en dat biedt ook weer nieuwe kansen. Zoals online coaching. Kajabi coaching is hier ideaal voor. 

Misschien heb je zelf als coach ondertussen ook ervaring met een vorm van online coaching.

Wat is online coaching?

Bij online coaching vindt het contact plaats via internet, zoals Skype, Zoom en Teams, via een online coachingsprogramma of alleen via mail, Whatsapp of telefoon. Bij offline coaching komen de coach en de gecoachte bij elkaar in dezelfde ruimte.

Een groot voordeel van online coaching met bijvoorbeeld e-learning software is dat er geen reistijd meer is en dat zowel jij als jouw coachklant geheel vrij zijn in de plek waar de coaching plaats vindt. Je coach-klant kan daarmee kiezen voor een veilige en vertrouwde omgeving zoals thuis of op kantoor.

Andere voordelen van online coaching zijn dat je het hele proces, van aanmelding tot stukken sturen tot vragenlijsten terugkrijgen, kan automatiseren. Je bespaart alleen al veel tijd als je niet iedere keer die afspraken hoeft te maken of te verzetten.

Het nadeel van online coaching is dat je elkaar niet meer fysiek ziet. Videochat tools zoals Zoom en Teams helpen wel, maar soms is het goed om elkaar ook echt in levende lijven te zien en te ontmoeten.

Het is heel gebruikelijk om beide vormen van coaching te combineren. Bijvoorbeeld dat je voor het intakegesprek fysiek afspreekt en daarna verder gaat online. Of dat je wekelijks digitaal contact hebt en 1 keer per maand face-to-face. Of dat jouw coachklant zelf aan de slag gaat met een online cursus en dat je op vaste momenten samenkomt om de vorderingen te bespreken.

Bekijk de video voor een snel overzicht van de mogelijkheden.

(Update op video: Calendly en Zoom / Teams zijn nu geïntegreerd in Kajabi's online coaching. Je hebt geen losse accounts meer nodig.)

 

Software om je te helpen met online coaching

Het belangrijkste instrument van jou als coach, is je kennis. Met die kennis kies je wat het beste past bij jouw coachklant en help je hem of haar om stappen te zetten. Daaromheen zit soms nog best een hoop gedoe. En dat gedoe neemt bij online coaching alleen maar toe. Neem bijvoorbeeld:

  • Het inplannen van afspraken, die dan weer verzet moeten worden
  • Het opstellen en bijhouden van het coachingsprogramma
  • Het bijhouden van de vorderingen van je coachklant in dat coachingsprogramma
  • Het maken van links voor je afspraak via Zoom, Teams, etc.
  • Het toesturen van informatie naar je coachklant.
  • Uitzoeken of klanten al betaald hebben
  • Coachklanten die nog niet betaald hebben, achter hun broek zitten.


Gelukkig zijn er zijn software tools die deze administratieve zaken van je over kunnen nemen en dat gedoe vereenvoudigen.

Kajabi maakt online coaching simpel

Kajabi begon ooit als een platform om online cursussen aan te bieden. Inmiddels richt Kajabi op de verkoop van kennis. Dat kan een online cursus zijn, maar ook heel goed een online coachingstraject, (betaalde) nieuwsbrieven of community zijn.

Sinds oktober 2021 heeft Kajabi hun nieuwe product: Online Coaching. En deze coachingstool is sindsdien flink uitgebreid.

Je kan het hele coachingstraject automatiseren. Zoals:

  • Je klant kan binnen Kajabi zelf de afspraken inboeken op de momenten die jij aangeeft en zelf de afspraak verzetten of annuleren als het toch niet uitkomt.
  • Je kan binnen Kajabi live videocalls houden, de link van de sessie wordt automatisch aangemaakt verwerkt in een button binnen het coach product. Je hebt geen Zoom of Teams nodig.
  • Je kan alle benodigde documenten, vragenlijsten en pdf's per sessie beschikbaar stellen.
  • Je klant kan vragenlijsten terugsturen in de betreffende coachsessie.
  • Jij en je klant kunnen allebei per sessie aantekeningen maken en met elkaar uitwisselen.
  • De live video opname van de coachsessie binnen Kajabi wordt direct weergegeven in de sessie zodat je deze later terug kan kijken.
  • Je kan per klant een individueel traject aanmaken en aanpassen.

Met het nieuwe Kajabi online coaching product krijg je een heel makkelijke tool tot je beschikking voor jouw coachsessies. Alle losse sessies staan klaar en iedere sessie kun je direct voor jouw coachklant inrichten. Je klant en jij houden goed overzicht van wat er al is gedaan en wat er nog gaat komen. Nooit meer gedoe met agenda's trekken, zoekgeraakte afspraken, of niet te vinden werkboeken.

5 hoofdonderdelen binnen Kajabi Online Coaching

1) Automatische planningstool

Het was al eenvoudig om je sessies in te plannen, maar het is nu nóg eenvoudiger! Sinds de zomer 2022 is er een nieuwe feature binnen Kajabi. Waar je voorheen je coach sessies kon inplannen met een Calendly koppeling, kan je nu ook via Kajabi zelf inplannen. 

Dit gaat als volgt: ga naar Products en klik op ‘New Product’, kies hier voor 'Coaching Program'. Je kan een Single Session of Package aanmaken. Geef je coaching product een titel en eventueel een beschrijving. Als je op 'volgende' klikt kom je in het venster met ‘Scheduling 'Preferences’. Hier kan je naast Calendly nu dus ook kiezen voor de Kajabi planner.

  

Wanneer je het product aangemaakt hebt kan je onder Settings van het product bij ‘Scheduling Preferences’ klikken op de knop ‘Manage availability’. Je krijgt dan onderstaand scherm te zien. Hier kan je jouw beschikbare tijden invullen, dit is in principe hetzelfde idee als binnen Calendly.



2) Automatische videocalls

Waar voorheen nog een aparte Zoom of Teams link aan de sessie toegevoegd moest worden, kan je nu ook via Kajabi live een video opnemen. Mocht je toch via Zoom of Teams willen werken, kies je voor ‘Custom’. De betreffende online coachlink wordt automatisch aangemaakt en meegestuurd in de agenda uitnodiging naar de klant. Hier wordt de live video link gekoppeld aan een button binnen het product (zie de afbeelding hieronder, bij punt 3. Op de plek van 'Sessie Plannen' komt, 'Join Session' te staan).

3) Coachingsonderdelen per Kajabi online coaching sessie

Je kan per sessie aangeven wat de te behandelen onderdelen worden in die sessie. Wanneer je een vast online coachingsprogramma volgt kan je dit up-front neerzetten, zodat alle coach klanten hetzelfde sessie overzicht krijgen. En daarnaast kun je dan per individu per sessie extra punten toevoegen, weghalen, of verschuiven naar een volgende sessie. Zodat je gedurende het coachtraject individuele aanpassingen kan maken. 

Wanneer je een bepaald agendapunt hebt afgehandeld, kun je het als trainer afvinken. Dit ziet er als volgt uit:
 

Links is 'de achterkant' van Kajabi, rechts is 'de voorkant'.

4) Bestanden uploaden en beschikbaar stellen

Je kan zowel vooraf als gedurende het coachtraject bestanden uploaden aan het coaching product (Resources). Je klant kan dan vooraf of achteraf de bestanden downloaden en verwerken. Ideaal om huiswerk vooraf te geven. Of wanneer je tijdens de sessie een bepaald document hebt toegezegd, achteraf toe te voegen.

En je klant kan datzelfde ook doen, bijvoorbeeld de ingevulde vragenlijsten weer terug uploaden naar de sessie, zodat jij toegang hebt tot die gegevens.

Je hebt geen gedoe meer dat je achteraf bestanden kwijt bent, of dat de gecoachte je gaat mailen of je nog iets kan toesturen. Het is voor beide partijen duidelijk welke stukken beschikbaar zijn gesteld. En je vindt alles bij elkaar onder 1 dashboard per sessie geordend.

5) Aantekeningen maken met Kajabi coaching

Zowel coachklant als jij als coach kunnen aantekeningen maken bij een bepaalde sessie. Deze aantekeningen kun je persoonlijk en privé. Handig om bij te houden wat je precies in een sessie hebt besproken en waar je als coach de volgende keer op moet letten.

Of je geeft aan dat je de aantekeningen met elkaar wilt delen. Wanneer je een verslag van de sessie wilt delen, zet je dat in de sessie er bij en geeft aan dat ze ook voor je klant beschikbaar zijn.

6) Video uploaden van de online sessie

Met de nieuwe optie om live via Kajabi video’s op te nemen, wordt er weer een zorg weggenomen, je video komt namelijk automatisch bij je coachproduct te staan. Om deze aan de sessie toe te voegen zodat de klant deze terug kant kijken, kun je de video direct downloaden en uploaden bij de sessie. LET OP: de opname gebeurt niet automatisch, je moet op record session klikken binnen de video tool van Kajabi.

Ik verwacht dat het hele proces van uploaden in de toekomst nog makkelijker zal worden en volledig geautomatiseerd, zodat je video met één klik aan de sessie kan worden toegevoegd.

 

 

Natuurlijk is er ook nog steeds de mogelijkheid om je video van de Zoom of Team sessie te uploaden naar jouw online coachsessie. Nadat de sessie voorbij is, download je deze vanaf Zoom en upload je hem weer direct in Kajabi. 

In beide gevallen kan je klant de hele sessie terugkijken. Of je refereert aan een bepaald moment in de sessie om nog iets na te kunnen kijken.

 

Waardevol coachproduct in Kajabi

Met alle sessies bij elkaar krijgt je coachklant een buitengewoon waardevol programma tot zijn of haar beschikking, met alle documenten, aantekeningen en video opnames overzichtelijk gesorteerd. Een mooie extra nieuwe feature vanuit de online wereld. Dit is niet mogelijk met offline coach sessies.

Bekijk zeker ook de video hierboven om een direct overzicht te krijgen van de mogelijkheden om coaching met Kajabi te doen. 

Wil je ook met Kajabi Coaching aan de slag? Je vindt het product Coaching binnen jouw Kajabi Dashboard onder de Products.

Heb je nog geen Kajabi? Je kan Kajabi gratis 30 dagen uitproberen en krijgt ook direct toegang tot het coachingsproduct.

Ja, ik wil Kajabi 30 dagen gratis uitproberen >>

 

Veel succes!

Groet, Bastiaan

 

Lees tip: Websites voor therapeuten

Bastiaan de Koning - Officially Preferred Kajabi Expert

Sinds 2014 gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van online cursussen en leeromgevingen. 100% gespecialiseerd in Kajabi en de enige Nederlandstalige Preferred Kajabi Expert. Sinds 2022 officieel template leverancier voor Kajabi en in mei 2024 uitgeroepen tot top partner van Kajabi in Austin Texas.

CONTACT