DO NOT MISS OUT! AMAZING THINGS ARE COMING!

Nieuw bij Kajabi?

HOME


BLOG

AANBOD


VIDEO'S

SUPPORT


TOOLS

VACATURES


ENGLISH

LINKTOPAY


LEDEN

Kajabi coaching

Online Coaching eenvoudig met Kajabi

kajabi coaching

We doen steeds meer online. Het bestellen van tickets, de boodschappen, het boeken van een reis, het volgen van een cursus. Natuurlijk heeft Corona daar nog eens een flinke boost aan gegeven. We doen nu zelfs zaken online, die we vroeger niet voor mogelijk hadden gehouden. Noodgedwongen hebben we nieuwe manieren van werken ontdekt en dat biedt ook weer nieuwe kansen.

Misschien heb je zelf als coach ondertussen ervaring met een vorm van online coaching.

 

Wat is online coaching?

Bij online coaching vindt het contact plaats via internet, bijvoorbeeld via mail, Whats-app, telefoon, Skype, Zoom, Teams of via een online coachingsprogramma. Bij offline coaching komen de coach en de gecoachte bij elkaar in dezelfde ruimte.

Een groot voordeel van online coaching is dat er geen reistijd meer is en dat zowel jij als jouw coachklant geheel vrij zijn in de plek waar de coaching plaats vindt. Je coachklant kan daarmee kiezen voor een veilige en vertrouwde omgeving.
Bij coaching via mail, Whats-app of via een online programma, gaat je coachklant aan de slag met jouw opdrachten en vragen, wanneer het hem of haar het beste uitkomt. En je reageert als coach wanneer het jou het beste uitkomt. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je veel vaker contact kunt hebben en er gaandeweg een soort verslag ontstaat.

Een nadeel van alle vormen van online coaching is dat er geen fysiek contact meer is. Je mist daarmee een deel van de non-verbale communicatie.

Steeds meer coaches kiezen er daarom voor om beide vormen van coaching te combineren. Bijvoorbeeld dat je voor het intakegesprek wel fysiek afspreekt en verder online. Of dat je wekelijks contact hebt via Zoom en 1 keer per maand live. Of dat jouw coachklant zelf aan de slag gaat met een online cursus en dat je op vaste momenten samenkomt om de vorderingen te bespreken.

 

Software om je te helpen met online coaching

Het belangrijkste instrument van jou als coach, is je kennis. Met die kennis kies je wat het beste past bij jouw coachklant en help je hem of haar om stappen te zetten. Daaromheen zit soms nog best een hoop gedoe. En dat gedoe neemt bij online coaching alleen maar toe. Neem bijvoorbeeld:

  • Het inplannen van afspraken, die dan weer verzet moeten worden
  • Het opstellen en bijhouden van het coachingsprogramma
  • Het bijhouden van de vorderingen van je coachklant in dat coachingsprogramma
  • Het maken van links voor je afspraak via Zoom, Teams, etc.
  • Het toesturen van informatie naar je coachklant (of had je dat al gedaan?)
  • Uitzoeken of klanten al betaald hebben
  • Coachklanten die nog niet betaald hebben, achter hun broek zitten.

Gelukkig zijn er zijn softwaretools die zaken echt van je over kunnen nemen en die dat gedoe kunnen vereenvoudigen.

 

Kajabi maakt online coaching simpel

Kajabi begon ooit als een platform om online cursussen aan te bieden. Inmiddels richt Kajabi op de verkoop van kennis. Dat kan ook een online cursus zijn, maar ook heel goed een online coachingstraject, (betaalde) nieuwsbrieven of community zijn.

Sinds oktober 2021 heeft Kajabi hun nieuwe product gelanceerd: Coaching.

Dit is een online product waarmee je heel makkelijk jouw coachingssessies kan plannen, kan organiseren, bij houden en waarmee je direct kan communiceren met jouw coachingsklanten. 

Met het nieuwe Kajabi Coaching product krijg je een heel makkelijke tool tot je beschikking voor jouw coachsessies. Alle losse sessies staan klaar en kun je direct voor jouw coachklant inrichten. Je klant en jij houden direct overzicht van wat er al is gedaan en wat er nog gaat komen. Nooit meer gedoe met agenda's trekken, zoekgeraakte afspraken, of niet te vinden werkboeken.

 

5 hoofdonderdelen binnen Kajabi Coaching

1) Automatische planningstool

Kajabi koppelt direct met de online kalendertool Calendly. Je kan eventueel ook andere tools gebruiken. De koppeling met Calendly is heel makkelijk. Binnen het dashboard van je klant, kan je klant zelf de afspraken inplannen, wijzigen of annuleren. Jij krijgt alle afspraken direct in jouw agenda te zien, en overzichtelijk binnen je Kajabi dashboard. Je hoeft nooit meer over en weer te mailen om het juiste tijdstip of gaatje ind e agenda te vinden.

 

2) Automatische Zoom of Teams koppeling

Dit is niet direct een Kajabi feature, maar een Calendly optie. Dit deze kalendertool kan je ook direct koppelen met Zoom of Teams. De betreffende online coach-link wordt automatisch aangemaakt en meegestuurd in de agenda uitnodiging naar de klant.

Binnen het Kajabi dashboard ziet jouw klant een knop om direct naar de online coachsessie te gaan. En jij krijgt dezelfde link te zien in jouw dashboard. Je hebt dus ook geen omkijken meer naar het maken en doorsturen van Zoom-links of Teams-links. 

Wederom een time saver.

Deze optie heb je alleen nodig als je daadwerkelijke online sessies houdt. Wanneer je offline sessies geeft (op een kantoor of  wandelend door het bos), dan heb je de geautomatiseerde coachingsplanningstool niet direct nodig.

 

3) Coachingsonderdelen per sessie

Je kan per sessie aangeven wat de te behandelen onderdelen worden in die sessie. Wanneer je een vast online coachingsprogramma volgt kan je dit up-front neerzetten, zodat alle coach klanten hetzelfde sessie overzicht krijgen. En daarnaast kun je dan per individu per sessie extra punten toevoegen, weghalen, of verschuiven naar een volgende sessie. Zodat je gedurende het coachtraject individuele aanpassingen kan maken. 

Wanneer je een bepaald agendapunt hebt afgehandeld, kun je het als trainer afvinken.

 

4) Bestanden uploaden en beschikbaar stellen

Je kan vooraf dan wel gedurende het coachtraject bestanden uploaden aan het coachingsproduct. Je klant kan dan vooraf of achteraf de bestanden downloaden en verwerken. Ideaal om huiswerk vooraf te geven. Of wanneer je tijdens de sessie een bepaald document hebt toegezegd, achteraf toe te voegen.

Je hebt geen gedoe meer dat je achteraf bestanden kwijt bent, of dat de gecoachte hje gaat mailen of je nog iets kan toesturen.  Het is voor beide partijen duidelijk welke stukken beschikbaar zijn gesteld.

 

5) Aantekeningen maken

Zowel de gecoachte als jij als coach kunnen aantekeningen maken bij een bepaalde sessie. Deze aantekeningen zijn persoonlijk en privé. Handig om bij te houden wat je precies in een sessie hebt besproken en waar je als coach de volgende keer op moet letten.

Wanneer je een verslag van de sessie wilt delen, kun je desgewenst een Word-documentje uploaden bij de losse bestanden.

Bekijk de video om een direct overzicht te krijgen van het nieuwe product Kajabi Coaching.

Wil je ook met Kajabi Coaching aan de slag? Je vindt het product Coaching binnen jouw Kajabi Dashboard onder de Products.

Heb je nog geen Kajabi? Je kan Kajabi gratis 30 dagen uitproberen en krijgt ook direct toegang tot het coachingsproduct. Probeer Kajabi gratis uit >>

Aan de slag met Calendly? Probeer Calendly uit >>

Volg mij op Youtube en bekijk de video >>

Veel succes!

Groet, Bastiaan

Bastiaan de Koning - Online Cursus & Kajabi Specialist

Sinds 2014 gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van online cursussen en leeromgevingen. Kajabi Users NL is mijn site voor de ondersteuning van Kajabi gebruikers. Opgericht in overleg met Kajabi zelf. Heb je vragen over Kajabi of Linktopay? Stuur ons een berichtje.

Contact