21

DAG

17

UUR

43

MIN

17

SEC

KAJABI CADEAU
Kajabi coaching update 2022

Online Coaching eenvoudig met Kajabi

kajabi coaching kajabi tips online coaching

 

We doen steeds meer online. Het bestellen van tickets, de boodschappen, het boeken van een reis, het volgen van een cursus. Natuurlijk heeft Corona daar nog eens een flinke boost aan gegeven. We doen nu zelfs zaken online, die we vroeger niet voor mogelijk hadden gehouden. Noodgedwongen hebben we nieuwe manieren van werken ontdekt en dat biedt ook weer nieuwe kansen. Zoals online coaching.

Misschien heb je zelf als coach ondertussen ook ervaring met een vorm van online coaching.

 

Wat is online coaching?

Bij online coaching vindt het contact plaats via internet, bijvoorbeeld via Skype, Zoom, Teams of via een online coachingsprogramma of alleen via mail, Whats-app, telefoon. Bij offline coaching komen de coach en de gecoachte bij elkaar in dezelfde ruimte.

Een groot voordeel van online coaching is dat er geen reistijd meer is en dat zowel jij als jouw coachklant geheel vrij zijn in de plek waar de coaching plaats vindt. Je coachklant kan daarmee kiezen voor een veilige en vertrouwde omgeving zoals thuis of op kantoor.

Andere voordelen van online coaching is dat je het hele proces, van aanmelding, tot stukken sturen, tot vragenlijsten terugkrijgen kan automatiseren. Je bespaart alleen al veel tijd als je niet iedere keer die afspraken hoeft te maken of te verzetten.

Het nadeel van online coaching is dat je elkaar niet meer fysiek ziet. Zoom en Teams helpen wel, maar soms is het goed om elkaar ook echt in levende lijven te zien en te ontmoeten.

Het is heel gebruikelijk om beide vormen van coaching te combineren. Bijvoorbeeld dat je voor het intakegesprek fysiek afspreekt en daarna verder gaat online. Of dat je wekelijks contact hebt via Zoom en 1 keer per maand live. Of dat jouw coachklant zelf aan de slag gaat met een online cursus en dat je op vaste momenten samenkomt om de vorderingen te bespreken.

Bekijk de video voor een snel overzicht van de mogelijkheden.

 

 

Software om je te helpen met online coaching

Het belangrijkste instrument van jou als coach, is je kennis. Met die kennis kies je wat het beste past bij jouw coachklant en help je hem of haar om stappen te zetten. Daaromheen zit soms nog best een hoop gedoe. En dat gedoe neemt bij online coaching alleen maar toe. Neem bijvoorbeeld:

 • Het inplannen van afspraken, die dan weer verzet moeten worden
 • Het opstellen en bijhouden van het coachingsprogramma
 • Het bijhouden van de vorderingen van je coachklant in dat coachingsprogramma
 • Het maken van links voor je afspraak via Zoom, Teams, etc.
 • Het toesturen van informatie naar je coachklant (of had je dat al gedaan?)
 • Uitzoeken of klanten al betaald hebben
 • Coachklanten die nog niet betaald hebben, achter hun broek zitten.

Gelukkig zijn er zijn softwaretools die zaken echt van je over kunnen nemen en die dat gedoe kunnen vereenvoudigen.

 

Kajabi maakt online coaching simpel

Kajabi begon ooit als een platform om online cursussen aan te bieden. Inmiddels richt Kajabi op de verkoop van kennis. Dat kan een online cursus zijn, maar ook heel goed een online coachingstraject, (betaalde) nieuwsbrieven of community zijn.

Sinds oktober 2021 heeft Kajabi hun nieuwe product gelanceerd: Coaching. En de coachingstool is nu nog verder uitgebreid.

Je kan het hele traject vanaf nu automatiseren. Zoals:

 • Je klant kan zelf de afspraken inboeken op de momenten die jij aangeeft en zelf de afspraak verzetten of annuleren als het toch niet uitkomt.
 • De Zoom-link wordt automatisch aangemaakt en toegestuurd met een kalender item.
 • Je kan alle documenten, vragenlijsten en tools automatisch laten toekomen.
 • Je klant kan vragenlijsten terugzetten in de ledenomgeving.
 • Jij en je klant kunnen allebei aantekeningen maken en met elkaar uitwisselen.
 • Je kan de video's van de coachsessie uploaden naar de betreffende sessie om later terug te kunnen kijken.
 • Je kan per klant een individueel traject aanmaken.

Met het nieuwe Kajabi Coaching product krijg je een heel makkelijke tool tot je beschikking voor jouw coachsessies. Alle losse sessies staan klaar en kun je direct voor jouw coachklant inrichten. Je klant en jij houden direct overzicht van wat er al is gedaan en wat er nog gaat komen. Nooit meer gedoe met agenda's trekken, zoekgeraakte afspraken, of niet te vinden werkboeken.

 

5 hoofdonderdelen binnen Kajabi Coaching

1) Automatische planningstool

Kajabi koppelt direct met de online kalendertool Calendly. Je kan eventueel ook andere tools gebruiken. De koppeling met Calendly is heel makkelijk. Binnen het dashboard van je klant, kan je klant zelf de afspraken inplannen, wijzigen of annuleren. Jij krijgt alle afspraken direct in jouw agenda te zien, en overzichtelijk binnen je Kajabi dashboard. Je hoeft nooit meer over en weer te mailen om het juiste tijdstip of gaatje ind e agenda te vinden.

 

2) Automatische Zoom of Teams koppeling

Met Calendly kan je ook direct koppelen met Zoom of Teams. De betreffende online coach-link wordt automatisch aangemaakt en meegestuurd in de agenda uitnodiging naar de klant.

Binnen het Kajabi dashboard ziet jouw klant een knop om direct naar de online coachsessie te gaan. En jij krijgt dezelfde link te zien in jouw dashboard. Je hebt dus ook geen omkijken meer naar het maken en doorsturen van Zoom-links of Teams-links. 

Wederom een time saver.

Deze optie heb je alleen nodig als je daadwerkelijke online sessies houdt. Wanneer je offline sessies geeft (op een kantoor of  wandelend door het bos), dan kun je dat handmatig instellen en aangeven.

 

3) Coachingsonderdelen per sessie

Je kan per sessie aangeven wat de te behandelen onderdelen worden in die sessie. Wanneer je een vast online coachingsprogramma volgt kan je dit up-front neerzetten, zodat alle coach klanten hetzelfde sessie overzicht krijgen. En daarnaast kun je dan per individu per sessie extra punten toevoegen, weghalen, of verschuiven naar een volgende sessie. Zodat je gedurende het coachtraject individuele aanpassingen kan maken. 

Wanneer je een bepaald agendapunt hebt afgehandeld, kun je het als trainer afvinken.

 

4) Bestanden uploaden en beschikbaar stellen

Je kan vooraf dan wel gedurende het coachtraject bestanden uploaden aan het coachingsproduct. Je klant kan dan vooraf of achteraf de bestanden downloaden en verwerken. Ideaal om huiswerk vooraf te geven. Of wanneer je tijdens de sessie een bepaald document hebt toegezegd, achteraf toe te voegen.

En je klant kan datzelfde ook doen. Dus je klant kan de ingevulde vragenlijsten weer terug uploaden naar de sessie, zodat jij toegang hebt tot die gegevens.

Je hebt geen gedoe meer dat je achteraf bestanden kwijt bent, of dat de gecoachte hje gaat mailen of je nog iets kan toesturen.  Het is voor beide partijen duidelijk welke stukken beschikbaar zijn gesteld. En je vindt alles bij elkaar onder 1 dashboard per sessie geordend.

 

5) Aantekeningen maken

Zowel coachklant als jij als coach kunnen aantekeningen maken bij een bepaalde sessie. Deze aantekeningen kun je persoonlijk en privé. Handig om bij te houden wat je precies in een sessie hebt besproken en waar je als coach de volgende keer op moet letten.

Of je geeft aan dat je de aantekeningen met elkaar wilt delen. Wanneer je een verslag van de sessie wilt delen, zet je dat in de sessie er bij en geeft aan dat ze ook voor je klant beschikbaar zijn.

 

6) Video uploaden van de online sessie

Een nieuwe optie is dat je de video van de Zoom of Team sessie kan uploaden aan jouw online coachsessie. Nadat de sessie voorbij is, download je deze vanaf Zoom en upload je hem weer direct in Kajabi. Je klant kan dan de hele sessie terugkijken. Of je refereert aan een bepaald moment in de sessie om nog iets na te kunnen kijken.

Met alle sessie bij elkaar krijgt je coachklant een buitengewoon waardevol programma tot zijn of haar beschikking, met alle documenten, aantekeningen en video opnames overzichtelijk gesorteerd. Dit is niet mogelijk met offline coach sessies. Een mooie extra nieuwe feature vanuit de online wereld.

Bekijk zeker ook de video hierboven om een direct overzicht te krijgen van de mogelijkheden om coaching met Kajabi te doen. 

 

Wil je ook met Kajabi Coaching aan de slag? Je vindt het product Coaching binnen jouw Kajabi Dashboard onder de Products.

Heb je nog geen Kajabi? Je kan Kajabi gratis 30 dagen uitproberen en krijgt ook direct toegang tot het coachingsproduct. Probeer Kajabi gratis uit >>

Aan de slag met Calendly? Probeer Calendly uit >>

Veel succes!

Groet, Bastiaan

Bastiaan de Koning - Online Cursus & Kajabi Specialist

Sinds 2014 gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van online cursussen en leeromgevingen. Kajabi Users NL is onze website voor de ondersteuning van Kajabi gebruikers. Opgericht in overleg met Kajabi zelf. Heb je vragen over Kajabi of Linktopay? Stuur ons een berichtje.

CONTACT

Disclaimer according to Kajabi Partner Program Agreement article 4.3
Kajabi Users NL was founded by Bastiaan de Koning with explicit approval by Kajabi / Kajabi.com in June 2019 and renewed in Februari 2021. Bastiaan de Koning / KJB Users NL / or someone from our team is not an employee or representative of Kajabi, LLC. We are an independent Kajabi Partner and we receive referral payments from Kajabi in this role. All opinions expressed herein are our own and are not official statements of Kajabi or any party affiliated with Kajabi.