PROBEER KAJABI UIT >>
Ideeën voor Easter Eggs in Gamify Pro
kajabi tips

Ideeën voor Easter Eggs in Gamify Pro

Ging jij vroeger ook op zoek naar verstopte paaseieren tijdens Pasen? Of ben jij misschien een geo-cacher? Doe je graag een ‘scavenger hunt’? Op zoek naar een verborgen schat of een escape route. Dan kan je innerlijke kind z’n lol op met het gamification template voor Kajabi: Gamify Pro.

Je weet wellicht al dat je badges kan toewijzen. De badges kun je nu al gebruiken met het Gamify Lite template dat te vinden is in je eigen Kajabi account. Met het Gamify Pro template kun je cursisten een schitterend certificaat geven. We vertellen je in deze blog graag over nog een andere feature in dit template: Easter eggs.

 

Wat zijn Easter Eggs?

Een Easter egg is in de film- en game wereld een verborgen verrassing. In een film, computerprogramma, een spel of op een website kan je Easter eggs ‘verstoppen’, als een soort grap, verborgen boodschap of cadeautje. Door goed op te letten of te zoeken kunnen gebruikers deze cadeautjes vinden of vrijspelen.

 

Waarom Easter Eggs voor je online cursus?

Easter eggs maken je cursus leuker. Hoe meer spelelementen (gamification), hoe leuker jouw cursus en hoe langer je cursisten het volhouden. Een Easter egg zorgt voor een nieuwe spelelementen in jouw online cursus. Dit zorgt er weer voor dat er een extra uitdaging voor je cursisten is om jouw cursus af te maken. Als er een Easter egg gevonden is, wordt je cursist gekieteld om er meer te vinden.

 

7 Ideeën voor Easter Eggs in je online cursus met Gamify Pro

Je kan Easter eggs op verschillende manieren verstoppen in het Gamify Pro templates. Laten we ze allemaal even behandelen. Kies welke bij jouw cursus past, en voeg hem zo snel mogelijk toe.

  • Verborgen badges. Je kan (ook in Gamify Lite) badges verbergen totdat je cursist ze heeft vrijgespeeld. Zo kun je extra badges geven voor speciale acties of beloningen. Denk aan het bezoeken van een event of webinar. Of omdat ze een coach call met je gehad hebben.
  • Certificaten. Een certificaat is een Easter egg op zich. Je cursist weet niet dat ze hem krijgen, totdat het certificaat is vrijgegeven. Het krijgen van zo'n certificaat is altijd een verrassing.

 

Het Gamify Pro template heeft ook een extra feature, speciaal voor deze Easter eggs. Wij noemen ze de Easter Egg Blocks.

  • Je kan een product upsell tonen met een extra korting wanneer een cursist een bepaald niveau heeft bereikt. Wanneer het product is gekocht, of een ander niveau is bereikt, kun je dat aanbod weer weghalen. Dit aanbod is dus afhankelijk van de voortgang van je cursist.
  • Je kan een extra coach sessie of gesprek aanbieden bij een bepaald niveau. Op die manier kom je weer in contact met je cursist en je cursist voelt zich vereerd dat ie - geheel onverwacht - een extra call krijgt.
  • Je kan afhankelijk van de bekeken les of de actie een extra ebook, pdf, download aanbieden dat ze direct kunnen downloaden. Bijvoorbeeld een extra werkboek of audio file.
  • Je kan extra content toevoegen voor cursisten die een duurder abonnement op jouw cursus hebben afgesloten. Content die alleen zichtbaar is voor bijvoorbeeld gold-members.
  • Je kan - en dit vinden we zelf een van de leukste mogelijkheden - echte cadeau's geven - bijvoorbeeld merchandise. Op het vrijgespeelde niveau krijgen ze een nieuw Easter Egg Block in hun product te zien waarom ze hun merchandise kunnen aanvragen en downloaden. Hoe gaaf is het om iets thuis gestuurd te krijgen! Dit is voor veel cursisten een extra reden om door te gaan met jouw training.

 

Aan de slag met Easter Eggs in Gamify Pro

Wil je ook aan de slag met Easter eggs in het Gamify Pro template? We hebben het template in twee versies, voor zowel het Momentum als het Premier template ontwikkeld. Lees hier alle informatie over Kajabi Gamify en bekijk de korte introductie video waarin Bastiaan je laat zien wat de mogelijkheden van dit speelse template zijn.


Direct enthousiast geworden? Dat kan natuurlijk ook! Klik hier om het Kajabi Gamify template aan te schaffen. 

Ja, ik wil Gamify Pro

 

Veel plezier met het verstoppen van jouw Easter eggs! 🐣

 

Lotte
Website design & social media

 

Bastiaan de Koning - Officially Preferred Kajabi Expert

Sinds 2014 gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van online cursussen en leeromgevingen. 100% gespecialiseerd in Kajabi en de enige Nederlandstalige Preferred Kajabi Expert. Sinds 2022 officieel template leverancier voor Kajabi en in mei 2024 uitgeroepen tot top partner van Kajabi in Austin Texas.

CONTACT