December Deal: 60 Dagen Kajabi gratis uitproberen + toegang januari challenge
Aanmelden voor:

22

DAG

19

UUR

54

MIN

16

SEC

START MET KAJABI
Certificaten behalen in Kajabi

Certificaten binnen Kajabi cursussen

kajabi tips

Heb jij ze nog, je oude schooldiploma's? En heb je ook nog je diploma's van je vervolgstudies? Of een certificaat van je afgeronde cursussen of opleiding. Het voelt goed als je zo'n opleiding hebt afgerond, je kan met trots terugkijken op je prestatie. Maar diploma’s en certificaten zijn niet alleen leuk om te behalen, ze zijn een bewijsstuk. Zwart op wit, zo willen we het hebben. Met een certificaat kan je aantonen dat je je cursus behaald hebt, de missie volbracht. Dat je ergens goed in bent, dat je een expert bent. Daarnaast zijn ze vaak ook een essentieel onderdeel van een beroepsgroep of vakopleiding.

En geldt niet allen voor jou. Afhankelijk van de training die jij geeft, kan het voor jouw studenten van toegevoegde of noodzakelijke waarde zijn als zij na het voltooien van jouw cursus een certificaat krijgen en kunnen tonen.

Binnen Kajabi kun je een dergelijk certificaat helemaal automatiseren. In deze blog geef ik je de tools waarmee je certificaten kan maken.

 

Wat is een certificaat en waarom is het belangrijk om ze te gebruiken?

Een certificaat is een schriftelijke verklaring die je ontvangt na het afronden van bijvoorbeeld een studie of cursus. Je kunt hiermee zwart op wit aantonen en bewijzen dat je deze studie met succes hebt afgerond.

Het certificaat is niet alleen voor je studenten stimulerend om door te gaan en te behalen, ze kunnen daarmee aantonen dat ze een bepaalde vaardigheid hebben behaald tijdens het volgen van jouw cursus. Daarnaast is het een methode om jouw cursus meer op de kaart te zetten, belangrijker te maken en jouw status als coach of trainer te bevestigen. Je geslaagde cursist laat het certificaat met trots zien aan anderen, zij zien jouw (bedrijfs)naam staan. Het werkt als mond tot mond reclame en daarnaast worden je trainingen interessanter als accreditatie opleidingen.

 

Tools voor het maken van een certificaat

Je wilt natuurlijk dat je certificaat er netjes uitziet. Gelukkig zijn er vele voorbeelden, van klassiek tot modern. Je kan ze snel en makkelijk maken met Canva. 


Canva

Canva is een hele handige tool voor het maken van digitale ontwerpen. Denk aan uitingen voor je sociale media, werkboeken, slideshows, ebooks en dus ook certificaten. In deze blog leggen we je uit hoe je met Canva werkt. Als je standaard ontwerp klaar is, kun je deze downloaden. Vervolgens voeg je hem toe als bestand in een geautomatiseerde email, die elke student krijgt na het afronden van jouw cursus. Maak je mailtje op zoals jij wilt en voeg het certificaat als bijlage toe via de paperclip. Dit is veruit de makkelijkste methode, echter kun je het certificaat niet personaliseren. Iedere cursist krijgt precies hetzelfde certificaat.

Dat brengen we een niveau dieper. Wil je jouw studenten een gepersonaliseerd certificaat toe sturen met hun eigen naam en de datum waarop ze dat certificaat hebben behaald? Geen zorgen, je hoeft niet keer op keer een bestandje in elkaar te knutselen. Hier zijn hele handige tools voor. Je hoeft maar één keer je basisdesign te maken, en de naam en of datum die erop moeten komen kun je later automatisch laten toevoegen.

 

Google Slides

Als eerste kun je gebruik maken van Google Slides. Dit is een gratis tool van Google waarmee je presentaties en spreadsheets kan maken, vergelijk het met Powerpoint. Je maakt eerst zelf in Canva een basisdesign voor je certificaat of je kan dit standaard template gebruiken. De teksten hiervan kan je aanpassen naar het Nederlands, de naam van je cursus toevoegen en de datum en naam van de student specificeren. Hiervoor kun je gebruik maken van macro’s of variabelen, bijvoorbeeld {{naam_student}} en {{datum}}.

De koppeling tussen Kajabi en Google Slides is wat technischer en lastiger te realiseren. Kajabi heeft hier een helder stappenplan voor dat je wel helemaal moet doorlopen. In korte bewoordingen komt het er op neer dat 1) nadat een cursist een bepaalde les heeft afgerond 2) wordt via een automation in Kajabi de tool Zapier aangeroepen. 3) Zapier kan de gegevens van Kajabi naar Google slides sturen en het certificaat aanmaken. 4) Daarna kun je met Zapier ook een email sturen aan de betreffende cursist met het gepersonaliseerde certificaat. De macro’s of variabelen die Zapier en Google Slides daarvoor gebruiken, worden herkend vanuit Kajabi, zodat de gegevens op het certificaat altijd kloppen.

  

Accredible

Accredible is een betaald platform waar je digitale badges en certificaten kan maken. Echter is de instapprijs al maar liefst $960 per jaar. En dan heb je het kleinste pakket. Accredible werkt ongeveer hetzelfde als Google Slides. Je maakt een ontwerp, waarin je ook weer gebruik maakt van macro’s/variabelen, zoals {{naam_student}} of {{datum}}. Deze koppel je met Accredible via Zapier. De informatie wordt weer vanuit Kajabi getrokken om het certificaat te personaliseren voor elke student die jouw cursus afrondt. 

 

Kajabi Gamify

Het door onszelf ontworpen Kajabi Gamification template biedt nieuwe kansen voor je studenten. Met deze bijzondere product-upgrade, het is een verbeterd Kajabi template, kunnen je studenten onder andere badges verzamelen, je weet wel, die 'goed gedaan' stickers van vroeger, je ziet ze in vele apps tegenwoordig. En natuurlijk kunnen ze een certificaat behalen. Het certificaat maak je eerst in Canva en upload je vervolgens in de handige tool NiftyImages. Hierbinnen werk je wederom met macro’s/variabelen om je certificaten te personaliseren. De link van het bestand upload je vervolgens in je Kajabi cursus en de techniek doet weer het werk. Het mooie is dat het certificaat in de cursus automatisch een afbeelding wordt, die je studenten kunnen opslaan of doorsturen.


 

Ben je geïnteresseerd in dit template? Leuk! We hebben het template voor zowel het Momentum als voor het Premier ontwikkeld. Lees hier alle informatie over Kajabi Gamify en bekijk de korte introductie video waarin Bastiaan je laat zien wat de mogelijkheden van dit speelse template zijn.

Direct enthousiast geworden? Dat kan natuurlijk ook! Klik hier om het Kajabi Gamify template aan te schaffen. We hebben nu een mooie combi-deal. Kajabi Gamify voor Premier én Momentum met €200 korting!

Ja, ik wil het Kajabi Gamify template >>

 

Ik wens je veel succes met het maken van prachtige certificaten voor jouw cursisten.

 

Lotte

Website design & social media

 

 

Bastiaan de Koning - Online Cursus & Kajabi Specialist

Sinds 2014 gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van online cursussen en leeromgevingen. Kajabi Users NL is onze website voor de ondersteuning van Kajabi gebruikers. Opgericht in overleg met Kajabi zelf. Heb je vragen over Kajabi of Linktopay? Stuur ons een berichtje.

CONTACT