START KAJABI MET BONUSSEN
Hoe maak je een certificaat in Canva?
kajabi tips

Hoe maak je een certificaat in Canva?

Hoeveel papiertjes heb jij op zak? Van veterstrikdiploma tot zwemdiploma. Van Bachelor tot Master. Een diploma of certificaat is ontzettend handig om te hebben. Met een certificaat kan je aantonen dat je die cursus of training behaald hebt. Dat de missie volbracht is. Dat je ergens in uitblinkt, een expert bent in een bepaald vakgebied. 

Kajabi heeft sinds kort een optie om certificaten te kunnen sturen na afronding van jouw cursus. Nu is de styling wat beperkt (lees: die is er niet). Maar met wat extra hulp (van ons! 😀) kan jij je eigen, mooi opgemaakte certificaten toevoegen aan jouw cursussen binnen Kajabi!

 

Wat is een certificaat en waarom gebruik je ze?

Een certificaat is een schriftelijke verklaring die je ontvangt na het afronden van bijvoorbeeld een studie of cursus. Hiermee kan je zwart op wit aantonen en bewijzen dat je deze studie met succes hebt afgerond. 

Voor je cursisten zorgt het certificaat voor extra stimulatie. Met het certificaat kunnen ze aantonen dat ze een bepaalde vaardigheid hebben opgedaan tijdens het volgen van jouw cursus. Daarnaast kan je jouw cursus er meer mee op de kaart te zetten. Het is een manier om je cursus meer aanzien te geven en het bevestigt jouw status als coach of trainer. Met trots toont je geslaagde cursist laat het certificaat aan anderen. Dit werkt als mond-tot-mondreclame. Daarbij maak je trainingen interessanter als accreditatie opleidingen. 

Eerder vertelden we je op welke manieren je certificaten binnen je Kajabi cursussen kan toepassen.
In deze blog gaan we specifiek in op hoe je een mooi certificaat kan maken in Canva.

Als je nog nooit met Canva gewerkt hebt, lees dan eerst onze uitleg over deze handige digitale knutsel tool.

 

Certificaten maken in Canva

In Canva typ je in de zoekbalk ‘Certificate’. Je krijgt nu een hele database aan voorbeelden te zien. Klik er eentje aan die je mooi vindt, deze opent nu in een venster om te gaan bewerken. Je kan er ook voor kiezen om helemaal zelf ‘from scratch’ een certificaat te ontwerpen. Klik dan alsnog een voorbeeld template aan, zodat je de juiste afbeeldingsformaten hebt.

Bewerk of ontwerp het certificaat zoals je wilt. Let erop dat je de naam die in het voorbeeld design staat weghaalt. Download je ontwerp en sla deze op als JPG.

Voorbeelden van certificaten

Om je een beetje inspiratie te geven laat ik je een aantal voorbeelden zien van certificaten.

 

Certificaten uploaden in Kajabi

Binnen het Kajabi Gamify Pro template (zowel in Premier als Momentum), staat een optie om je eigen ontworpen certificaat te uploaden. Er staat al en demo klaar, deze staat in de Gamify Certificate Sidebar. Je kan er ook voor kiezen het certificaat in de Gamify Certificate Dashboard in te stellen. In beide gevallen kan je jouw design uploaden, een trigger toewijzen: via Offers of een bepaald voltooiingspercentage.

De standaard Kajabi variant verplicht je studenten om 100% van de cursus te hebben afgerond en alle video’s helemaal te bekijken. Voor jou en jouw cursus is dit wellicht niet nodig, daarom kan je met deze optie zelf bepalen hoeveel procent van de cursus voltooid moet zijn om het certificaat te behalen.

Ook heb je de optie om het certificaat nooit laten zien of altijd laten zien.

 

Styling van het certificaat in Kajabi

We hebben een aantal mogelijkheden toegevoegd aan de certificaten editor, om je certificaat zelf te stylen:

  • Text field: Student name - Hoe groot (of klein) de naam zichtbaar wordt. De naam van de student die op het certificaat komt, is de user name die ze hebben opgegeven bij aanmelding van de cursus;
  • Text field: Date – Je kan zelf kiezen of er een datum zichtbaar is en je hebt de mogelijkheid de positie en grootte van deze tekst aan te passen;
  • Text field: Extra - Je kan er een extra veld in toevoegen, bijvoorbeeld jouw eigen naam (ook deze kan je aanpassen in tekstgrootte en positie);
  • Certificate Body – Dit is de tekst in het blokje onder de afbeelding van het certificaat. Deze kan je ook leeg laten. Handig is wel om de titel te laten staan met bijv. ‘Download hier je certificaat’;
  • Certificate Styling – Dit zijn aanpassingen hoe het certificaat in het template zichtbaar is. Je kan het groter of kleiner maken, breder of hoger, afhankelijk van het formaat van jouw certificaat (liggend of staand).

 

In deze (Engelstalige) video legt Bastiaan stap voor stap uit hoe je het certificaat uploadt in Kajabi

 

Aan de slag met certificaten in Gamify Pro

Wil je ook aan de slag met certificaten in het Gamify Pro template? We hebben het template in twee versies, voor zowel het Momentum als het Premier template ontwikkeld. Lees hier alle informatie over Kajabi Gamify en bekijk de korte introductie video waarin Bastiaan je laat zien wat de mogelijkheden van dit speelse template zijn.

 

Direct enthousiast geworden? Dat kan natuurlijk ook! Klik hier om het Kajabi Gamify template aan te schaffen.We hebben nu een mooie combi-deal. Kajabi Gamify voor Premier én Momentum met €100 korting!

Ja, ik wil Gamify Pro met korting

 

We zijn benieuwd naar jouw certificaten. Als je nog vragen hebt, laat het ons weten!

 

Lotte
Website design & social media

 

Bastiaan de Koning - Officially Preferred Kajabi Expert

Sinds 2014 gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van online cursussen en leeromgevingen. 100% gespecialiseerd in Kajabi en de enige Nederlandstalige Preferred Kajabi Expert. Sinds 2022 officieel template leverancier voor Kajabi en in mei 2024 uitgeroepen tot top partner van Kajabi in Austin Texas.

CONTACT