START MET KAJABI
Linktopay kajabi

Kajabi en iDeal, BanContact: Linktopay of Plug and Pay?

betaalsystemen linktopay

Kajabi is een Amerikaans e-learning platform dat aan de top van online leeromgevingen staat. Met Kajabi kan je betalingen ontvangen via credit cards en Paypal. Wanneer je in Nederland of België wilt verkopen met iDeal of BanContact, dan ben je aangewezen op andere externe betaalkoppelingen.

iDeal is het meest gebruikte online betaalsysteem in Nederland. Ongeveer 55% van alle betalingen lopen in Nederland via iDeal. Met deze betaalmethode wordt tijdens de betaling via een tweetrapsverificatie rechtstreeks ingelogd bij het bankaccount van de koper. De betaling vindt daarmee direct plaats en is veelal ook direct overgeboekt op de rekening van de ontvanger.

 

Waarom heeft Kajabi geen iDeal mogelijkheid?

Kajabi heeft gekozen voor de meest gebruikte betaalmethodes in de wereld, en dat zijn de online betaalsystemen credit cards en Paypal. Een oplossing voor kleinere betaalplatforms zoals iDeal, BanContact, Sofort of andere methodes hebben ze niet. Deze methodes zijn in overweging, maar vooralsnog ziet het er niet naar uit dat dit op korte termijn (lees voor 2023) wordt geïntegreerd. Er zijn immers ook andere oplossingen zoals Linktopay voorhanden. Wil jij dus dat jouw klanten online betalen met creditcard of Paypal binnen Kajabi? Dan heb je het goede platform gekozen. Wil jij iDeal koppelen aan jouw online academy, Kajabi? Dan is dit dus helaas niet mogelijk.

Kajabi werkt voor de betalingen met Stripe. De goede zoeker kan op de Stripe website lezen dat Stripe ook iDeal betalingen kan realiseren. Dus waarom werkt dat niet met Kajabi?

Het antwoord is dat de iDeal betalingen veel complexer zijn ingericht dan credit cards. Het is niet mogelijk om volledig binnen 1 omgeving (lees Kajabi) de betaling af te handelen. De klant wordt bij iDeal tijdens de betaling naar een ander platform gestuurd (lees bank) waar de betaling plaats vindt. Wanneer je verder leest op de Stripe website over iDeal, zie je ook dat de integratie zeer complex is.

We hebben met Stripe hierover gesproken en ook Stripe geeft aan geen rechtstreekse oplossing te hebben. Hun eigen betaallinks van Stripe kunnen ook niet werken met iDeal. Als je nu even doorklinkt naar Stripe, dan zie je direct wat ik bedoel. Voor de meeste mensen een no-go.

 

Een oplossing voor Kajabi iDeal

Dat lijkt vervelend en lastig, maar er zijn goede oplossingen. Er is één oplossing die helemaal binnen Kajabi werkt, zonder technisch lastig gedoe kent. Dat is Linktopay. Linktopay is volledig voor Kajabi gemaakt en bezit daarmee een unieke positie.

Wij hebben Linktopay ontwikkeld zodat je heel gemakkelijk met Kajabi en iDeal, BanContact of andere Europese betaalsystemen kan werken.

Je verwacht misschien dat ik, als bedenker en maker van Linktopay, bevooroordeeld ben over welk betaalsysteem je moet kiezen wanneer je met Kajabi werkt. Ja natuurlijk is dat zo ;-). Maar wat wij ook zeggen, uiteindelijk moet je het betaalplatform kiezen dat het beste past bij je bedrijf. 

In deze blog kijken we naar het geïntegreerde betaalsysteem Linktopay en naar het stand-alone betaalsysteem Plug&Pay.

 

De overeenkomst tussen Linktopay en Plug&Pay

Linktopay en Plug&Pay zijn beide een externe koppeling om betalingen te realiseren. Ze incasseren zelf geen geld, daar wordt in beide platforms door Mollie afgehandeld. Beide platforms zijn dus specifiek bedoeld om betalingen te vereenvoudigen op jouw website. Je kan makkelijk checkout-pagina’s maken, je klant kan betalen via Mollie. Terugkerende betalingen en abonnementen zijn mogelijk. Facturen worden automatisch verstuurd en de btw wordt berekend volgens EU normen.

Linktopay en Plug&pay  kosten ongeveer 50 euro per maand of 500 euro per jaar. Beide pakket zijn gewoon steengoed in wat ze doen. Wanneer je iDeal betalingen, BanContact of Sofort betalingen binnen jouw website wilt hebben, dan zijn dit de meest aangewezen platforms. 

Maar er zijn ook duidelijke verschillen tussen deze 2 pakketten.

 

De kracht van Linktopay

Linktopay werkt helemaal binnen Kajabi. Daarmee is Linktopay uniek. Je hebt geen andere tools nodig naast Linktopay en uiteraard Mollie voor de betalingen.

Met Linktopay maak je binnen Kajabi met 1 klik een nieuwe betaalpagina aan, vult de productnaam en prijs in, en je kan al verkopen. Via de interne Kajabi Offers koppel je vervolgens een van je online producten aan je verkooppagina. Een nieuwe Linktopay verkooppagina binnen Kajabi heb je binnen 2 minuten actief online staan.

De Linktopay checkout pagina draait op de laatste Kajabi templates. Dat betekent dat je de pagina helemaal in je eigen look&feel kan brengen met de look&feel, die je ook op je website gebruikt. Je klant ervaart geen verschil tussen je verkooppagina en de Linktopay checkout pagina, wat weer tot en betere klantervaring leidt. Ook kan je de pagina overal vanuit Kajabi aanroepen. 

De Linktopay checkout pagina kun je gebruiken in het Nederlands, Engels, Frans en Duits, inclusief vertaalde facturen en emails. Dus Europa ligt open voor je.

 

De kracht van Plug and Pay Kajabi

Plug&Pay is een standalone pakket dat helemaal ingericht is op het optimaliseren van verkooppagina’s. Dat betekent dat Plug&Pay naast de standaard betaalmogelijkheden ook extra opties heeft zoals AB-testen, one-click kassa-koopjes en een uitgebreid affiliate systeem. Wanneer je de checkout helemaal wilt upgraden met extra aanbiedingen, biedt Plug&Pay meer mogelijkheden dan Linktopay. Een upgrade naar het affiliatesysteem (Plug&Pay Ultimate) kost € 1.000 per jaar extra boven op de jaarlijkse € 500 euro. 

 

Wat biedt Linktopay niet ten opzichte van Plug&Pay?

Linktopay is een niche-software bedrijf en richt zich op de meest makkelijke integratie met Kajabi. Snelheid, eenvoud, Kajabi look&feel. Dat is de focus en de kracht. Linktopay zoekt niet de concurrentie op met extra features en mogelijkheden.

De features zijn evenwel mogelijk, maar met een kleine omweg. Upsell of een order bump is in Linktopay mogelijk via een extra checkout pagina waarbij je de ene pagina verwijst naar de andere. AB-testing kan ook (gratis) via Google Analytics.

Omdat Linktopay een specifiek platform is voor iDeal betalingen binnen Kajabi, werkt het niet voor andere software. Je kunt Linktopay niet koppelen aan een leeromgeving zoals bijvoorbeeld Wordpress of Podia.

  

Wat biedt Plug&Pay niet ten opzichte van Linktopay?

Plug&Pay is een standalone pakket, dat betekent dat je de verkopen beheert buiten Kajabi. Het nadeel is dat je externe koppeling software nodig hebt om Plug&Pay weer terug te koppelen met Kajabi. Deze software heet Zapier. Zonder Zapier kun je Plug&Pay niet gebruiken met Kajabi. Zapier kost 25 dollar per maand. Dit komt boven de Plug and Pay tarieven en is dus een extra $ 300 per jaar. 

Het opzetten van een koppeling tussen Plug&Pay – Zapier – Kajabi is complex. Even snel een product koppelen zit er niet in. Nadat je een product hebt aangemaakt in Plug&Pay en de look&feel in jouw stijl heb moeten brengen, moet je vervolgens binnen Zapier eerst een koppeling met Plug&Pay maken, vervolgens moet je binnen Zapier gaan filters instellen op het juiste product dat verkocht is, om daarna een derde koppeling met het juiste product te maken binnen Kajabi te maken. Heb je hem nog?

Wanneer je niet technisch bent, is dit ronduit lastig. Je kan ook een virtuele assistent inhuren om het voor je te laten doen. Voor ieder product dat je wilt verkopen, moet je dus 3 softwaresystemen updaten en beheren. (Zie ook de blog: Vergelijk betaalsystemen voor Kajabi)

Linktopay werkt helemaal binnen Kajabi, als je met Kajabi kan werken, kan je ook met Linktopay werken.

 

Tip: Leer te verkopen

Mijn persoonlijke mening over het gebruik van kassa-koopjes, upsells of order bumps op de checkout is dat het vooral interessant wordt als je meerdere producten hebt en ook weet hoe je die kan verkopen.

Veel (startende) online ondernemers hebben moeite om hun eigen producten te verkopen. Het komt vooral omdat ze de ervaring en kennis niet hebben om dat goed te doen. Mijn advies aan hun is eerst te zorgen dat ze weten hoe ze hun hoofdproduct kunnen verkopen, met een goed verkoopverhaal. Als ze dat onder de knie hebben, dan worden kassa-koopjes pas interessant. Want zonder een goed verhaal, verkoop niemand iets, hoe leuk het kassa-koopje ook is.

 

Online betaalsystemen voor affiliate verkopen

Menig online ondernemer wordt gegrepen door de gedachte dat anderen hun producten gaan verkopen. Dit is zeer interessant voor de gevorderde online ondernemer en kan ook heel lucratief zijn. 

Maar wat nou als iemand nog helemaal niet zoveel verkoopt? Moet hij of zij dan al een affiliate systeem opzetten? Want bedenk, als hij zelf niet zijn eigen producten makkelijk verkoopt, waarom zou een ander dat wel voor hem gaan doen. Een affiliate-verkoper wil altijd weten, hoe makkelijk of moeilijk kun je een product verkopen. En daarvoor moeten er verkoopdata aanwezig zijn.

Wanneer je toe bent aan affiliate verkopen en je wilt met meerdere affiliates werken, dan biedt Plug&Pay een totaaloplossing voor je. Daar hangt wel een prijskaartje van € 1.450 euro per jaar of € 175 euro per maand aan. Linktopay biedt op het moment geen affiliate functionaliteit aan.

Plug&Pay heeft een gratis ebook over affiliate verkopen >>

De mogelijkheden om affiliate verkopen te doen via Linktopay zijn wat beperkter maar wel binnen de zelfde prijs. Met Linktopay kun je direct een referral-systeem opzetten. Binnen jouw verkoopoverzicht kan je zien wie via welke persoon iets heeft aangekocht. Je zal wel zelf moeten bepalen wat de affiliate afdracht aan je wederverkoper is. Het referral-systeem is een standaard onderdeel van het Linktopay pakket. 

 

Vergelijking Linktopay vs Plug and Pay tarieven

 

Linktopay

Plug&Pay

Prijs

€ 50 pm of € 500 pj

€ 49 pm of € 497 pj

Aantal transacties

Onbeperkt

250 per maand

Abonnementen

Ja

Ja

Gespreide betalingen

Ja

Ja

BTW berekening

Ja

Ja

Automatische facturen

Ja

Ja

Layout checkout

100% Kajabi

Eigen templates

Integratie Kajabi

Ja

Via Zapier a $ 25 per maand

Complexiteit integratie

Zeer eenvoudig *

Complex (27 stappen) *

 

NAAR LINKTOPAY

NAAR PLUG&PAY

Extra features

 

 

Andere talen naast NL

EN, FR, DU

Nee

One click upsell

Indirect

Ja

AB-testing

Via Google Analytics

Ja

Affiliate systeem

Referral systeem

€ 175 pm of € 1.450 pj

Gratis proefperiode

 28 Dagen

 14 Dagen


*) Vergelijk blog, het aantal stappen om een product te koppelen met Kajabi

 

Conclusie binnen online betaalsystemen

Linktopay en Plug&Pay doen allebei wat ze moeten doen. Het verschil zit vooral in de eenvoud en de extra features. Linktopay is gemaakt door en voor Kajabi gebruikers en werkt daardoor zeer makkelijk voor Kajabi gebruikers. Plug&Pay is een stand-alone oplossing en biedt daardoor meer snufjes en finetune mogelijkheden, maar is veel complexer in het koppelen met een pakket als Kajabi. 

  • Ga je voor snelheid en gemak, dan is Linktopay de beste oplossing a € 50 per maand.
  • Ga je voor extra mogelijkheden binnen 1 pakket, zoals one-click upsell of AB testing, dan biedt Plug&Pay Premium meer extra’s voor hetzelfde bedrag. Maar bedenk dat je daar ook extra kosten (Zapier vanaf $25 per maand) bij krijgt en veel meer technische complexiteit.
  • Wil je een recht toe recht aan referral systeem, dan heeft Linktopay dat direct al geïntegreerd.
  • Wil je een uitgebreid affiliatesysteem, dan is Plug&Pay Ultimate de aangewezen kandidaat. De prijs voor deze feature is € 175 per maand of € 1.450 per jaar.

Naar Linktopay >>

Naar Plug&Pay >>

 

Ondersteuning bij het inregelen van jouw online betaalsysteem

Natuurlijk kunnen we helpen bij het het opzetten van Linktopay? Voor € 200 ex btw helpen we je via een Zoom-call om alles in te regelen en een eerste product te koppelen. Wanneer je Kajabi via ons aanschaft, bieden we deze service gratis aan.

Heb je vragen of ondersteuning nodig bij Linktopay of Plug&Pay?

Laat het ons weten via het Contact formulier.

Groet, Bastiaan

Bastiaan de Koning - Online Cursus & Kajabi Specialist

Sinds 2014 gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van online cursussen en leeromgevingen. Kajabi Users NL is onze website voor de ondersteuning van Kajabi gebruikers. Opgericht in overleg met Kajabi zelf. Heb je vragen over Kajabi of Linktopay? Stuur ons een berichtje.

CONTACT