START KAJABI MET BONUSSEN
5 Online producten die je vandaag nog kan maken
online business online coaching online cursussen

5 Online producten die je vandaag nog kan maken

Een online cursus is meestal niet in een dag gemaakt, daar zijn ze veel te uitgebreid voor. Je moet er voldoende voorbereiding en tijd in stoppen om alles uit te denken, op te nemen en uit te werken. Wat je wél kan doen is een aantal andere online producten maken. Deze kan je zelfs vandaag al afhebben. In deze blog geef ik je 5 digitale online producten die je vandaag nog kan maken.

Een online product is een online cursus, training, ebook, emailserie of video waarin je uitlegt hoe mensen een gewenst doel kunnen bereiken. Een online product is digitaal en kan via een digitaal apparaat bekeken, beluisterd of gelezen worden. Je kan een online product altijd aanbieden, ongeacht het tijdstip. Daardoor is het flexibeler dan offline producten.

Veel ondernemers die de stap maken naar een online business, worstelen met de vraag welke online (of digitale) producten ze kunnen maken. De wens is om grote online cursussen maken, maar ze overzien niet hoe veel daarbij komt kijken. 

Wanneer je nog nooit een training of cursus gemaakt hebt, begin dan niet met zo’n grote en uitgebreide training. Begin bij iets dat je kan overzien en snel kan maken.Bekijk deze video, waarin ik je 5 ideeën geef voor online producten die jij snel en binnen een dag kan maken. Of lees verder in de blog.

 

1. Maak een klein(!) ebook als online product

Een ebook is het meest gemaakte online product dat er bestaat. Een ebook is een digitaal document, vaak een PDF, waarin je meerdere tips geeft over een specifiek onderwerp. Een ebook hoeft niet groot te zijn. Liever niet zelfs. Niemand zit te wachten op een langdradig document. De meeste mensen willen online vooral praktische informatie die ze snel kunnen gebruiken. 

Kijk eens naar je bestaande bedrijf. Heb je een brochure? Heb je al blogs geschreven? Kan je van deze bestaande producten een ebook (laten) maken? Dit is een product dat je binnen enkele dagen klaar kan hebben.

Start Canva op en kies een A4 template. Met een van de vele templates heb je zo een geweldig ebook in elkaar gezet. Niet bekend met Canva? Lees de blog ‘Tool tip: Digitaal knutselen met Canva’, waarin we je uitleggen je uit hoe je met Canva werkt.

 

2. Schrijf een wekelijkse emailserie

Betaalde emailseries, worden steeds gebruikelijker. Dit zijn waardevolle emails die absoluut niet overkomen als spam of een verkooppraatje. Hier kan je vandaag al mee beginnen. Zet vast wat emails klaar. En begin met het bouwen van jouw ‘fanbase’.

 

3. Maak How-To-video’s

Een how-to video is een video waarin je laat zien hoe je bepaalde handelingen uitvoert. Dit is meestal een opname van je beeldscherm waarin je laat zien hoe je iets moet doen en waarbij je uitlegt hoe het werkt. Een how-to video kan je maken met een software zoals Screenflow of Camtasia. 

Deze video’s kan je op Youtube zetten en eventueel later in een betaalde omgeving. We geven je nog meer tips over het maken van video’s in ‘5 Methodes voor video in je Online Cursus’.

 

4. Film jezelf als je aan het werk bent

Werk jij vooral in de praktijk met mensen? Laat jezelf dan eens filmen met een cliënt. Hiervoor vraag je natuurlijk wel toestemming van tevoren. Het is het handigst als je voorafgaand aan de sessie niets hoeft te bedenken. Je doet je ding en vertelt daarbij wat je doet in die behandeling. Eventueel kan je later een voice-over toevoegen waarin je jouw handelingen alsnog uitlegt.

Een aantal van deze video’s kunnen jouw eerste online product worden.

 

5. Verzamel je bestaande blogs in boekvorm

Heb je meerdere blogs of artikelen geschreven met waardevolle informatie? Waarom breng je deze blogs dan niet samen tot 1 enkel digitaal boek? Dit hoef je niet zelf te doen, via Fiverr of Upwork zijn er genoeg mensen te vinden die dit voor jou in elkaar kunnen zetten. Voor 100 euro is het geregeld. 

Dit boek kan je verkopen als digitaal ebook, maar je kan het ook on-demand laten printen op het moment dat iemand dit boek koopt. Kopers krijgen dan een hardcover boek thuisgestuurd met jouw beste blogs. Hoe tof is dat!

 

Wat is jouw volgende online product?

Ik heb je 5 ideeën gegeven van online producten die je snel kan maken. Natuurlijk zijn er nog heel veel andere mogelijkheden: kleinere online programma’s (uiteraard!), webinars, live-trainingen, online coaching, whitepapers, audiobestanden, communities, masterminds, apps en ga maar door. 

Ben je nog op zoek naar een platform om jouw online business in te draaien? Wij werken met Kajabi. Een alles-in-één softwarepakket waarin je jouw online producten mooi, modern en professioneel kan aanbieden aan jouw klanten.

 

Nieuwsgierig? Neem Kajabi 30 dagen gratis op proef!

Meld je aan via deze site, krijg onze Nederlandstalige trainingen en ondersteuning gratis >>

 

Groet,
Bastiaan

 

 

Bastiaan de Koning - Officially Preferred Kajabi Expert

Sinds 2014 gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van online cursussen en leeromgevingen. 100% gespecialiseerd in Kajabi en de enige Nederlandstalige Preferred Kajabi Expert. Sinds 2022 officieel template leverancier voor Kajabi en in mei 2024 uitgeroepen tot top partner van Kajabi in Austin Texas.

CONTACT