NIEUW BIJ KAJABI?

HOME


BLOG

AANBOD


VIDEO'S

SUPPORT


TOOLS

VACATURES


ENGLISH

LINKTOPAY


LEDEN

Online Marketing Tools en Software

Goed gereedschap voor jouw online cursus platform

"Online marketing software moet je snel op weg helpen. Zodat je geen uren bezig bent en dat het ronduit slecht gebouwd is. Besteed liever per jaar een paar honderd euro uit aan goede software voor je online marketing waarmee je omzet echt omhoog gaat en waarmee je tijd mee bespaart. Voorkom dat je dagen loopt te rommelen met online marketing tools die niet werken.

Hieronder staan de beste online marketing software tools waar wij of onze klanten mee werken. Maak er gebruik van."

Veel succes en enjoy! ~ Bastiaan de Koning

E-learning & Online cursus software

Wanneer het gaat om het bouwen van jouw online business of jouw online cursus platform, dan is er 1 pakket dat in (bijna) alle behoeften kan voorzien. Kajabi. Kajabi is een alles-in-één online marketing software pakket waarmee je jouw website, je leeromgeving, cursussen en je coachingssessies en je emailmarketing , je hele online cursus platform kan regelen.

Maar er zijn ook andere cursus platforms die wellicht beter aansluiten bij jouw wensen. Voor ieder een oplossing. Mocht je niet met Kajabi verder willen, kies een van deze onlien cursus platforms en meld je direct aan voor een proefperiode.

Kajabi is de beste alles-in-één online marketing software om je website, je leeromgeving, je marketing en je emails te beheren. Kajabi is unieke e-learning software en biedt een eer compleet online business platform. Wanneer je aanmeldt bij Kajabi via ons, krijg je gratis onze Nederlandstalige training en ondersteuning cadeau. Lees meer over onze Kajabi bonussen en aanbieding. 

Kajabi bonussen

Zenler is nog in beta en er komen regelmatig nieuwe software tools bij voor je online marketing. Zenler heeft ingebouwde webinar opties. Zenler is technisch lastiger en grafisch minder mooi dan Kajabi.

Naar Zenler (via deze invitatie)

Podia is moderne Amerikaanse e-learning software en doet zijn best om ook een alles in een online marketing platform te worden. Podia is vooralsnog wat goedkoper dan Kajabi maar biedt wel weer een migratie aanbod voor je bestaande cursussen.

Naar Podia

Huddle is van Nederlandse bodem en richt zich als e-learning software vooral op het bijhouden van communities en memberships. Naast Huddle heb je ook nog een video hosting pakket nodig, en eventueel website en email marketing software.

Naar Huddle

Skillba is een Nederlands product voor het maken van online cursussen. Skillba onderscheidt zich met een volledige betaalintegratie voor iDeal en BanContact. Daarvoor betaal je per betaling een klein vast bedrag.

Naar Skillba

iDeal en BanContact Koppelsystemen

Bijna geen enkel online cursus platform heeft een eigen iDeal of BanContact betaalsysteem geïntegreerd. On goede online marketing te kunnen doen, heb je ook software nodig voor de betalingen. Je kan kiezen voor credit cards of Paypal, maar de kosten daarvan lopen snel op. Voor betalingen met iDeal of BanContact heb je een extra online marketing software nodig.

Linktopay is onze eigen plug-in voor Kajabi waarmee je in een makkelijk iDEAL of BanContact koppelt met Kajabi. Maak razendsnel betaalpagina's start met verkopen.

Naar Linktopay

Mollie is een payment service provider (de bank) en handelt de feitelijke betalingen af. Deze software heb je nodig naast een pakket als Linktopay of Plug&pay om jouw geld ook te kunnen ontvangen.

Naar Mollie

Plug&Pay is marketing software om losse betaalpagina's te maken. Het heeft ook een affiliate systeem. Je koppelt met Kajabi via de onlne software tool Zapier.

Naar Plug&Pay

Streaming software

Voor het live streamen van video op Facebook, Youtube of op je website zijn er software pakketten die dat eenvoudig voor je integreren. Deze pakketten mogen niet ontbreken in dit overzicht van online marketing software.

Met StreamYard kun je rechtstreeks een live video streamen naar Youtube en Facebook en daarbij je eigen presentaties draaien.

Naar StreamYard

Met Be.Live kun je rechtstreeks streamen naar Facebook en Youtube en de vragen van volgers makkelijk in beeld brengen.

Naar Be.Live

Youtube heeft gratis ingebouwde mogelijkheden om live te streamen. Deze video's kan je embedden op je eigen website.

Naar Youtube Live

Screen capture video editing

Ik krijg regelmatig de vraag waarmee ik mijn marketing of cursus video's maak. Zelf gebruik ik bijna altijd ScreenFlow. Voor het opnemen van videolessen met presentaties en jezelf in beeld, zijn deze specialistische video software pakketten zeer handig. Er zijn vele pakketten. Dit zijn de twee meest gebruikte.

Vooral voor Mac gebruikers. Je kan meerdere beeldschermen tegelijk opnemen, meerdere webcams, en geluidsbronnen. Deze kun je makkelijk editten en knippen. 

Naar ScreenFlow

Vooral voor Windows gebruikers. Met dit pakket hebben we geen ervaring, maar het wordt veelal genoemd als de ScreenFlow versie voor Windows.

Naar Camtasia

Diversen

Onmisbare tools onder je online marketing software. Kajabi biedt veel online marketing mogelijkheden, maar enkele zaken moet je buiten Kajabi regelen, zoals het maken van afbeeldinge, het plannen van afspraken en de online ductape Zapier waarmee je alle online marketing software pakketten aan elkaar kan plakken.

Sinds we deze tool hebben ontdekt, ontbreekt die geen dag meer binnen onze online marketing. Coach afspraken, informatie, alles wordt automatisch geregeld inclusief Zoom-link.

Naar Calendly

Canva is razendmakkelijk om snel plaatjes te maken voor je sociale media en je cursussen. Met een betaald abonnement van € 100 per jaar heb je tevens vele foto's tot je beschiking.

Naar Canva

Met Zapier knoop je alle software aan elkaar welke niet standaard met elkaar kan communiceren. Erg handige tool. Je betaalt naar mate je mee gebruikt.

Naar Zapier

Webinar platforms

Online marketing vindt veelal plaats met webinars. Zelf gebruik ik hoofdzakelijk software pakket Zoom, omdat ik meestal alleen echt live trainingen geef.  Een webinarplatform biedt live streaming binnen een besloten omgeving aan, en heeft daarnaast ook optin en emailmogelijkheden.

Zoom is voor besloten trainingen, webinars en de mogelijkheid om breakout rooms te maken. Zoom webinar heeft ook emailfunctionaliteit.

Naar Zoom

Webinarjam is een van de bekendste webinar platforms wereldwijd. Makkelijke layout en snel werken.

Naar Webinarjam

Van Nederlandse bodem een prima pakket om webinars mee te geven.

Naar Webinargeek

Quizes and Surveys

Wil je meer weten over je klant, stel ze vragen en verwerk deze gegevens in een verbeterd marketingplan. Dit is niet direct online marketing software, maar zo essentieel voor een goede marketing, dat ze niet mogen ontbreken.

Naar Google Forms
Naar Survey Monkey

Disclaimer

Ik heb alles software uitgeprobeerd en met de meeste werk ik nog steeds. In software waarin ik zelf echt tevreden ben, participeer ik ook indien ze een partnerprogramma hebben. Dat betekent dat ik een vergoeding kan krijgen indien iemand het pakket afneemt. Dat kost jou helemaal niets, en het helpt mij om artikelen zoals deze te kunnen blijven schrijven. Een volledige disclaimer staat hier.