START KAJABI MET BONUSSEN
Veiliger-Internetdag-3-tips-om-je-online-business-te-beschermen
online business

Veiliger Internetdag: 3 tips om je online business te beschermen

Ik heb een vraag voor je. Hoe hard moet je kunnen rennen als er een leeuw achter je aanzit? Enig idee? Het antwoord: Harder dan de persoon naast je.

Een ander voorbeeld. Je kan nog zoveel sloten om je fiets doen, het maakt helemaal niks uit. Als een dief écht jouw fiets wil stelen, dan lukt dat hem wel. Hetzelfde geldt voor je huis. Je kan allerlei alarmen en extra sloten erop zetten, maar als een inbreker écht heel graag bij jou wil inbreken, dan vindt ie wel een manier.

Zo geldt dit ook voor je inloggegevens en wachtwoorden. Als cybercriminelen jou willen hacken, dan blijven ze proberen tot het gelukt is. 

Dit zeg ik niet om je onveilig te laten voelen. Integendeel, ik wil je juist veiliger laten voelen in de toekomst door je nu alerter maken.

Het beter regelen dan een ander bedrijf, is de eerste stap. Want uiteindelijk zullen de makkelijkste prooien als eerste gevangen worden. Dus zorg dat je jezelf, je fiets, je huis of je inloggegevens en wachtwoorden zo veilig mogelijk houdt, dan loop jij een stapje voor op de cybercriminelen.

De vraag is dus:

Wat doe je er zelf aan om ervoor te zorgen dat jij niet tot die makkelijke prooi behoort?

In deze blog krijg je 3 tips mee om in de toekomst veiliger te internetten en je online business te beschermen.

 

Tip 1: Verander je wachtwoorden regelmatig

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar ik ga het toch even noemen. Zorg ervoor dat je je wachtwoorden regelmatig update. Jaja, dat weten we wel. Maar heb je het ook echt gedaan? 

Uit onze ervaring, zien we dat er op dit moment bots vanuit China, Korea, India, continu bezig zijn om gebruikersnamen en wachtwoorden uit te proberen op allerlei websites. Dus wanneer je dit niet op orde hebt, ben je als eerste al het haasje. 

Ik gebruikte jarenlang het wachtwoord: Wachtwoord00. Dit is ook een heel slecht voorbeeld. Doe dit vooral NIET na! Net als hetzelfde wachtwoord op meerdere sites gebruiken. Dit is ook zeer af te raden. Als ze er eentje gehackt hebben, dan hebben ze toegang tot al je andere accounts. 

Ook je gebruikersnaam moet je niet te makkelijk maken. Een gebruikersnaam als ‘admin’, de standaard Wordpress gebruikersnaam, is een van de slechtste gebruikersnamen die je kan hebben, dat hebben ze zo geraden.

Je mag je inloggegevens niet verwaarlozen, je moet waken voor de toekomst. Zorg dat je het op orde hebt en houdt.

 


Tip 2: Houd je software up-to-date

Nog een belangrijke tip om je website gegevens te beschermen. Zorg ervoor dat je software up-to-date is. Zeker als je een Wordpress platform hebt. Hier moet je handmatig je updates uitvoeren en het dus zelf in de gaten houden.

Wat houdt een software update eigenlijk in? Er worden continu beveiligingslekken gevonden. Webdevelopers passen hun apps en plug-ins regelmatig aan om de veiligheid van hun software te verbeteren. Als je deze updates niet doorvoert, loop je het risico dat je website eerder gehackt kan worden en daarmee breng je de gegevens van je klanten in gevaar. Dit is schadelijk voor de reputatie van je online business en heeft ook zeker gevolgen voor je inkomsten.

Het updaten van plug-ins (en het risico dat je website dan niet meer goed werkte) was een van de redenen om ook met mijn websites volledig over te stappen op het alles-in-één e-learning platform Kajabi. Als het om Kajabi gaat, worden de software updates op een hoger niveau geregeld. Je hoeft je dus zelf nooit meer zorgen te maken over updates en of de beveiliging goed geregeld is.

Wanneer je geen Kajabi hebt, is het zeer waarschijnlijk dat je dit handmatig uit moet voeren, dus zorg ervoor dat je website en plug-ins te allen tijde up-to-date zijn.

 

Lijkt het je nou prettig als die software updates goed geregeld worden, zonder dat je je er zelf zorgen over moet maken? Je kunt Kajabi vrijblijvend 30 dagen uitproberen.

Meld je aan via deze site, krijg onze Nederlandstalige trainingen en ondersteuning gratis >>

 

Tip 3: Maak een goede privacyverklaring

Op de website van Veiliginternetten.nl kan je heel veel informatie vinden over het beveiligen van je gegevens. De site, een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Justitie en Veiligheid / Nationaal Cyber Security Centrum, ECP I Platform voor de Informatiesamenleving en het bedrijfsleven. 

De site staat boordevol tips en informatie, dus kijk hier zeker even rond.

Er is één punt specifiek die we hier graag willen uitlichten: het maken van een privacyverklaring.

Via Veiliginternetten.nl krijg je stap voor stap uitgelegd hoe je een goede privacyverklaring maakt. Als je elke stap goed opvolgt, is de verklaring sterk genoeg en hoef je hier geen jurist voor in te schakelen. (Wil je echt zeker zijn van je zaak, kan dit natuurlijk altijd nog.)

De privacyverklaring generator van Veiliginternetten.nl genereert een tekst voor je die voldoet aan de AVG en ook te gebruiken is voor het verzamelen van offline persoonsgegevens (telefonisch of schriftelijk). De tekst wordt begrijpelijk gemaakt voor je klanten en is kort en overzichtelijk. In enkele gevallen moet deze tekst wel aangevuld worden, bijvoorbeeld met welke cookies jouw website gebruikt en op welke manier je de persoonsgegevens gaat verwerken.

Ook goed om te weten is dat Veiliginternetten.nl jouw keuzes en ingevulde gegevens niet bewaart. Wel zo veilig.

 

Hoe veilig zijn jouw gegevens?

Dus, nu je deze tips hebt gekregen, krab jij jezelf achter de oren? Of ben je al goed op weg om jouw online business te beschermen tegen cybercriminaliteit?

Wij gaan nog even een aantal wachtwoorden veranderen, better safe than sorry!

 

 

Bastiaan de Koning - Officially Preferred Kajabi Expert

Sinds 2014 gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van online cursussen en leeromgevingen. 100% gespecialiseerd in Kajabi en de enige Nederlandstalige Preferred Kajabi Expert. Sinds 2022 officieel template leverancier voor Kajabi en in mei 2024 uitgeroepen tot top partner van Kajabi in Austin Texas.

CONTACT