START KAJABI MET BONUSSEN
Stappenplan: maak je online cursus in 3 maanden tijd
online cursussen

Stappenplan: maak je online cursus in 3 maanden tijd

Nog even en september staat voor de deur. Het begin van een ‘nieuw’ jaar. Dat is blijven hangen uit onze school- en studietijd. Het nieuwe schooljaar begint altijd na de zomer, in september. Onbewust zien veel mensen dit dus nog steeds als een ‘nieuw’ werkjaar.

Pak de doelen die je begin dit jaar voor je business gesteld hebt er eens bij. De maand augustus is een goed moment om deze eens onder de loep te nemen. Waar ben je nog niet aan toegekomen? Misschien is het handig om bepaalde doelen iets aan te scherpen? Misschien zijn ze niet meer van toepassing en kan je ze volledig schrappen? Hoe dan ook, het is tijd om de doelen waar te maken die je nog niet hebt behaald.

Stel jezelf de vraag: Wat kan ik in 3 maanden neerzetten? 

Wat dacht je van een online cursus maken, online zetten en daadwerkelijk verkopen? Zodat je jouw doel voor een eerste ronde aan verkoopcijfers nog voor het einde van het jaar bereikt.

In deze blog geef ik je een stappenplan om in 3 maanden tijd de plannen voor je online business uit te werken. En ik heb een aanbieding voor je die je niet wil missen. Lees dus snel verder!

 

Stap 1. Jouw online cursus maken

Je online business begint natuurlijk met een product om te verkopen, een cursus in dit geval.

Het maken van een online cursus kan een flinke klus zijn. Wat als ik je vertel dat je al binnen een maand je cursus kan maken?

Echt waar! In 4 fasen maak je het framework van jouw cursus:

Belofte - Je begint bij het formuleren van je belofte: welk probleem gaat jouw cursus oplossen voor jouw klanten?
Brain - Vervolgens kijk je naar de inhoud: wat moet erin komen, wat zijn je cursusonderwerpen?
Build - Hier stel je jezelf de vraag: hoe ga je jouw cursus vormgeven, hoe sorteer je jouw cursusonderwerpen tot een goede les?
Boost - Hoe vertaal je jouw cursus, hoe zorg je ervoor dat mensen gemotiveerd blijven?

Als je nu al half in paniek bent, omdat je denkt: ‘Mijn grootse plannen kan ik nooit in een maand neerzetten…’, dan kan ik je geruststellen. Bewaar de grootse plannen voor later en begin klein. De online cursus die je gaat maken met behulp van het handboek is een korte cursus, ofwel een thema cursus. En als je wilt, dan helpen we je daarbij. lees vooral verder.

Waarom een korte thema cursus?

Allereerst, je bent sneller klaar met het opzetten van jouw cursus en online business. Ook geeft het je een gevoel van succes, ik noem dit ook wel een ‘quick win’. Verder leer je het hele proces in één keer. Het gevaar met een grote cursus is, dat je halverwege stopt, omdat het complex is. Een korte thema cursus is overzichtelijk – zowel voor je cursisten als voor jezelf – en je kan het eerder gaan verkopen. Ook dat laatste geeft een gevoel van succes!

 

Stap 2. Jouw cursus online zetten

Nu jouw winstgevende cursusidee staat, kan je aan de slag met het online gedeelte van je cursus: neem je video's op en zet deze online in je leeromgeving. Maak een verkooppagina om je potentiële klanten te informeren over jouw cursus en hen een mooie aanbieding te doen.

Geen idee hoe je aan een mooie en beveiligde leeromgeving komt?
Een tip: wij werken met Kajabi. Het alles-in-één platform voor coaches en trainers met een online business. Alles is in één pakket geïntegreerd: je website, je emailmarketing, je cursusomgeving en je betaalpagina's. Blijf lezen voor een unieke actie om Kajabi uit te proberen!

Wil je hulp bij het online zetten van jouw cursus en het maken van je verkooppagina? Wij helpen je daarbij, de hele funnel van a-z: verkooppagina, cursusomgeving, emails, checkout pagina's, bedanktpagina's. Meer informatie? Ook hiervoor raad ik je aan om te blijven lezen, we hebben namelijk een aanbieding die je niet wilt missen! 🤩

 

Stap 3. Je online cursus verkopen

Je cursus staat, dus je kan je in november gaan focussen op de verkoop van je cursus. Er zijn verschillende manieren en methodes om dit te doen. Bijvoorbeeld:

  • Pre-sale
  • Emailmarketing
  • Webinars
  • Sociale media

Kies de methode die werkt voor jou en jouw business. Ik zou hier dieper op in willen gaan, maar dat wordt voor 1 blogartikel te ingewikkeld. Beter is het om hier een workshop over te houden. En dat gaan we binnenkort ook doen. Namelijk in de Jouw Cursus Online Academy!

 

Doe mee met de 'Jouw Cursus Online Academy'

Denk jij bij het lezen van deze blog: 'Ik wil deze 3 maanden mijn cursus maken, online zetten en verkopen', of wil je dieper op de materie in gaan? Dan is de Jouw Cursus Online Academy echt iets voor jou!

In september gaan we aan de slag. Er is plek voor 50 enthousiaste ondernemers, aanmelden kan tot eind augustus.

En begin vandaag al met 3 gratis videolessen waarin Bastiaan je uitlegt welke online cursus past bij jouw bedrijf.

Aanmelding is niet meer mogelijk.

Zo heb je dus vast een voorsprong als we in september gaan beginnen. 


Daarnaast heeft Kajabi heeft een unieke zomeractie, die je niet wilt missen!

Zomerdeal: verdubbel je gratis Kajabi proefperiode

Wil jij ook in 3 maanden een succesvolle business hebben staan, inclusief cursus en marketing? Maar heb je nog geen platform om dit allemaal soepel en gecoördineerd te regelen? Maak dan gebruik van deze unieke aanbieding van Kajabi:

Probeer Kajabi een hele maand gratis uit. Dat is een verdubbeling van de standaard proefperiode. En natuurlijk je krijgt ons Nederlandstalige ondersteuningspakket er gratis bij!

Ja, ik wil Kajabi gratis uitproberen en ontvang het gratis ondersteuningspakket*

 

Ik wens je veel succes de komende 3 maanden!
 

Lotte
Website design & social media

 

* Deze actie loopt van 1 t/m 31 augustus 2022

 

 

Bastiaan de Koning - Officially Preferred Kajabi Expert

Sinds 2014 gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van online cursussen en leeromgevingen. 100% gespecialiseerd in Kajabi en de enige Nederlandstalige Preferred Kajabi Expert. Sinds 2022 officieel template leverancier voor Kajabi en in mei 2024 uitgeroepen tot top partner van Kajabi in Austin Texas.

CONTACT