START KAJABI MET BONUSSEN
 
kajabi tips online business

Gebruik Kajabi naast je bestaande Wordpress website

Ik krijg vaak de vraag of je ook direct je Wordpress website moet overzetten naar Kajabi?

Het antwoord is eenduidig en simpel. Nee, je hoeft niet direct je Wordpress website over te zetten naar Kajabi.

Kajabi is modulair opgebouwd, en bestaat feitelijk uit de volgende onderdelen:

  • Website en blog
  • Ledenomgeving met cursussen en producten
  • Emailmarketing voor je mailings
  • CRM, client relation management, voor je klanten- en mailinglijst.

Deze vier onderdelen zijn los van elkaar te gebruiken. Dus je kan de ledenomgeving gebruiken zonder de website en ook de website zonder ledenomgeving. Het hangt helemaal af van jouw behoeftes.

 

Waarom zou je je Wordpress website naast Kajabi behouden?

Stel, je hebt net zwaar geïnvesteerd in jouw Wordpress website. Je hebt een smak geld betaald, maar je Wordpress website draait als een zonnetje. Echter bedenk je daarna dat je ook een leeromgeving wilt, dan wel meer met online coaching wilt gaan doen. Kajabi is dan een uitgelezen partij om dat in te richten. Op dit moment kun je kiezen om vooralsnog alleen de onderdelen: leeromgeving, email marketing en CRM te gebruiken. 

Er zijn verschillende redenen om Wordpress naast Kajabi te gebruiken:

  • Je Wordpress website was net klaar en werkt goed.
  • Je hebt al veel blogs op je Wordpress site staan en wilt de SEO niet kwijt.
  • Je wilt niet alles tegelijk. Eerst de cursus en later de website.
  • Je bent een programmeur die controle wilt houden over alle opties die Wordpress biedt (die zou dat ook kunnen in Kajabi, maar dat terzijde).

Weet je niet of je Kajabi of Wordpress wilt gebruiken, lees: Kajabi versus Wordpress vergeleken of websites voor therapeuten.

 

Hoe kan je de leeromgeving van Kajabi gebruiken naast een bestaande Wordpress website?

De makkelijkste manier om je Wordpress website te koppelen met Kajabi is door een link op te neen in de menustructuur van je Wordpress website. Je hoeft alleen maar een link op te nemen naar de url van de ledenomgeving op Kajabi.

Dat is feitelijk: https :// www. jouwbedrijf. nl/library

Dus voeg /library toe aan de url van je website en de link is gemaakt.

Door te linken met de library, komen jouw cursisten die al ingelogd zijn, direct in de ledenomgeving. De mensen die nog niet ingelogd zijn en ook nieuwe klanten worden doorverwezen naar de inlogpagina. Dit gebeurt geheel automatisch.

Je hoeft je bestaande Wordpress website dus maar minimaal voor aan te passen. Op deze manier kan je eerst je cursus binnen Kajabi online zetten, en later, wanneer dat nodig is, ook je website overzetten naar Kajabi.

Binnen je Kajabi website maar je eventueel dezelfde menu structuur aan als op je Wordpress website. Alleen neem je onder de menu kopjes de links op naar je Wordpress website. Als je de layout op beide pagina's vergelijkbaar houdt, zal je klant niet eens in de gaten hebben dat ze van de ene url naar de andere worden gestuurd en weer terug. 

 

Kajabi website uitschakelen

Je kan nog de keuze maken of je op de website url van je Kajabi website nog een landingspagina of homepage wilt laten zien, of alleen de inlogpagina van je ledenomgeving. 

Wanneer je homepage of landingspagina op je Kajabi website aanhoudt, zou je hier informatie over je cursussen kunnen zetten. Maar als je Kajabi website nog in aanbouw is, dan is het wel zo makkelijk om alleen de ledenomgeving/log-in pagina te tonen.

Dit stel je in via de Settings van Kajabi. Ga daarvoor naar:

Kajabi > Settings > Site Details > Home page > en kies library als optie.

In de video bovenaan de blog laat ik je zien hoe je dit makkelijk kan regelen en hoe je Kajabi alleen als leeromgeving gebruikt naast een andere website zoals Wordpress.

 

Redenen om wel je Wordpress website naar Kajabi over te zetten

Het belangrijkste voordeel van Kajabi is dat het een alles-in-één platform is en dat het heel eenvoudig werkt. Je zal de eerste niet zijn die zegt: "Ik was zo klaar met Wordpress, de updates, de onoverzichtelijkheid, wat een verademing is Kajabi." En wat we ook veel horen is: "Mijn webdesigner had mijn Wordpress website gemaakt, maar ik kan niets aanpassen zonder zijn hulp (en nou is hij gestopt...). Ik wil het zelf kunnen doen".

De belangrijkste verschillen tussen Wordpress en Kajabi op een rijtje

  • Kajabi is een website, leeromgeving, email marketing pakket in één en werkt direct na aanmelding.
  • Wordpress is alleen een schil waarop je je eigen website moet bouwen met losse templates. Ook voor de leeromgeving heb je plug-ins nodig.

 

  • Kajabi heeft geen plug-ins, maar komt zelf met nieuwe updates en toevoegingen die 100% geïntegreerd zijn, je hebt nooit update stress.
  • Een Wordpress website heeft vaak vele losse plug-ins van verschillende makers en je moet hopen dat je website na een update nog werkt.

 

  • Kajabi is grafisch heel sterk en heeft een makkelijke editor voor je website je landingspagina's.
  • Bij Wordpress moet je je losse templates of builders zoals Divi kopen en aanpassen.

 

  • Bij Kajabi heb je geen andere tools meer nodig voor je online business, alles is geïntegreerd zoals je leeromgeving en email marketing. *)
  • Bij Wordpress moet je een extra leeromgevingsplug-in kopen en een externe tool zoals MailChimp of ActiveCampaign gebruiken voor je emailmarketing.

 

  • Kajabi is bij aanvang ogenschijnlijk duurder (1250 euro per jaar) maar je betaalt niets extra *)
  • Bij Wordpress betaal je ook voor hosting, videohosting, emailmarketing, templates en lopen de kosten op jaar basis snel op.

*) Kajabi heeft standaard de mogelijkheid om credit card en Paypal betalingen te accepteren. Wanneer je ook iDeal betalingen of Bancontact wilt, moet je gebruik maken van een externe betaaltool zoals Linktopay. Linktopay is door ons ontwikkeld om binnen Kajabi de iDeal en BanContact betalingen eenvoudig af te handelen.

 

Waar moet je bij letten als je je Wordpress website overzet naar Kajabi?

Op het moment dat je ervoor kiest om je Wordpress website over te gaan zetten naar Kajabi, komen er een aantal factoren kijken waar je goed op moet letten.

  • Bouw eerst de nieuwe website in Kajabi op, voordat je de domeinnaam van je Wordpress website overzet naar Kajabi. Zo blijven je bezoekers vooralsnog toegang houden tot je website.
  • Let er op dat je alle pagina's overneemt van je bestaande website en dat je ze dezelfde urls meegeeft. Daarmee zorg je dat je de interne verwijzingen ook kan behouden. En ook de SEO voor deze pagina's blijft bestaan.
  • Kajabi heeft een andere blog structuur. Dat betekent dat voor iedere blog titel /blog komt te staan. Dit is lastig voor je SEO, want Google kan de oude blog urls niet meer vinden (die moet je opnieuw aanmelden) en interne links werken niet meer. Desgewenst kun je met Cloudflare doorverwijsregels maken naar de nieuwe blog urls.
  • En het biedt de mogelijkheid om grote schoonmaak te houden. Zeker als je al langer een Wordpress website hebt gehad, kan je Wordpress website bijzonder groot zijn geworden met pagina's die je niet meer gebruikt. Het is verstandig om deze eerst op te ruimen.
  • Als je klaar bent, zet je de domeinnaam over.
  • Check je nieuwe Kajabi website op broken links (niet meer werkende links) met bijvoorbeeld Broken Link Check. En pas alle links aan.
  • Zeg je Wordpress website op en zeg bye-bye tegen de vele plug-in kosten die er bij je Wordpress website stiekem zijn ingeslopen. 

Het is even wat werk maar het loont zeker de moeite. 

Heb je vragen over het overzetten van je Wordpress website naar Kajabi, neem even contact met ons op over de mogelijkheden.

Veel succes!

Groet, Bastiaan

 

Bastiaan de Koning - Officially Preferred Kajabi Expert

Sinds 2014 gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van online cursussen en leeromgevingen. 100% gespecialiseerd in Kajabi en de enige Nederlandstalige Preferred Kajabi Expert. Sinds 2022 officieel template leverancier voor Kajabi en in mei 2024 uitgeroepen tot top partner van Kajabi in Austin Texas.

CONTACT