BONUSPAKKET
Externe website templates voor Kajabi - Losse templates kopen en installeren

Externe templates kopen voor je Kajabi website

kajabi tips online business

De wereld van online ondernemingen blijft alsmaar groeien. Al ben je werkzaam in een ontzettende niche, er komen steeds meer concurrenten bij. Je wilt je onderscheiden van de rest. Je werkwijze staat natuurlijk voorop. En als online ondernemer is je website jouw visitekaartje. 

Veel ondernemers stellen zich dan ook de vraag: Hoe krijg ik een mooie website? Moet ik dan met een designer aan de slag? Zijn er geen website templates? Ik wil gewoon snel klaar zijn!

Je kan natuurlijk je eigen website ontwerpen of de standaard templates gebruiken, maar er zijn ook handige externe website templates. Speciaal ontwikkeld om jouw website meer te laten opvallen. Het klinkt wellicht wat technisch, 'een extern template downloaden en installeren', maar niets is minder waar.

In deze blog leg ik je uit wat externe website templates zijn, welke soorten templates er zijn, welke geschikt zijn voor jouw Kajabi website en hoe je deze makkelijk kan installeren.

Lees je mee?

 

Wat zijn externe templates?

Externe templates zijn kant-en-klare, gestylede blauwdrukken voor jouw website, die niet standaard worden aangeboden binnen jouw website software. Ze zijn geprogrammeerd door een externe partij. Een extern template kan je uploaden zodat deze over je bestaande design heen gelegd kan worden. Daarbij is het ook mogelijk om kleuren aan te passen naar jouw huisstijl.

 

Waarom zou je gebruik maken van een extern template?

Ik noemde het net al even: je website is je visitekaartje. Voor offline ondernemingen is de website mogelijk alleen bijzaak, de échte eye-catcher is vaak de winkel, of een kantoor waar klanten ontvangen worden. Als online ondernemer is je website in feite je winkel of kantoorruimte. Dit is de plek waar jij klanten ontvangt. Hier moet men wegwijs worden in jouw onderneming. Wat heb je te bieden? Wat maakt jou uniek?

Een bijzondere en opvallende website helpt daarbij. Je kan jezelf onderscheiden door kleurgebruik, lettertypes, je beeldgebruik. Je kan een uniek design door een website designer laten ontwerpen. Hier hangt vaak een prijskaartje aan, en dit moet steeds onderhouden worden. Vaak wordt het lastig om zelf dingen aan te passen. Je bent constant afhankelijk van een externe partij.

De ontwikkelaars van een extern template houden rekening met de gebruikers, het moet simpel blijven. Zodat je niet voor elke aanpassing de code in hoeft te duiken.

 

Welke soorten externe templates zijn er?

Er zijn verschillende soorten externe templates voor Kajabi beschikbaar. Ik licht er een aantal toe:

 

Kajabi website templates

Er zijn externe templates die je kan gebruiken over je hele website, inclusief alle landingspagina's. Het doel van deze pagina’s is met name een mooie look-and-feel creëren in een stijl die bij jou en je online business past.

 

Losse templates voor landingspagina’s binnen Kajabi

Ook is het mogelijk een losse pagina in een bepaald template aan je landingspagina’s toe te voegen. Bijvoorbeeld voor een verkooppagina van je nieuwe cursus, deze heeft een specifieke stijl en helpt je product extra op te laten vallen, veelal met vooraf ingevulde teksten die je snel naar jouw hand kan zetten.

 

Externe template die dienen als upgrade

Ook zijn er templates die je kan gebruiken om een standaard feature binnen je website te verbeteren, in een beter en mooier jasje te steken. Dit kan je doen wanneer je beperkt bent in je styling of specifieke ideeën hebt die je wilt tonen, wat niet standaard binnen jouw website design software kan. Dit noemen wij upgrades, omdat ze daadwerkelijk iets nieuws toevoegen.

 

Externe templates voor Kajabi

Wanneer je gebruik wilt maken van een extern template voor Kajabi, raad ik je aan eens onze templates en die van JiffyCoursesOnline te bekijken (dit is onze Engelstalige website voor Kajabi). We bieden website templates, losse templates voor landingspagina’s én Kajabi upgrades!

 

Website templates voor Kajabi

Deze website templates zijn Nederlandstalig, kant-en-klaar en bevatten zelfs tekstsuggesties om het schrijven van je website teksten extra makkelijk te maken.

Het template hieronder heet Simple Elegant en is in vier verschillende kleurdesigns beschikbaar. Je betaalt één keer en ontvangt alle vier de templates!

Bekijk Simple Elegant demo's.

 

Kajabi Theme Packs

Onze theme packs zijn een totaalpakket: je website pagina’s, landingspagina’s én het product in één stijl. Je hoeft, net als bij de website templates, alleen je teksten en afbeeldingen te wijzigen.

We hebben hierin drie designs:

Patrick Black - Een krachtig thema voor sporters, sportscholen maar ook voor fotografen en overtuigende trainers.
Paris - Een vriendelijk thema voor coaches en trainers met zachte pastelkleuren en bijpassen product thema.
Yasmine - Een vrolijk en fris thema voor coaches, gezondheidsadviseurs, omgevingsbewuste ondernemers.

Bekijk Theme Packs demo's.

 

Kajabi upgrade templates

We wilden naast onze website templates en theme packs ook een stapje verder. We houden van een uitdaging en geven jullie graag de mogelijkheid om het beste uit je Kajabi website te halen.

Hiervoor hebben we een aparte website aangemaakt: JiffyCoursesOnline.

Op deze (Engelstalige) site vind je Kajabi upgrades voor landingspagina’s én een hele toffe gamification templates voor je producten (cursussen) in Kajabi. Hier heb je ons vast al wel eens over gehoord ;).

 

Kajabi Gamify Pro: Gamification voor je online cursus

Ik heb het natuurlijk over Kajabi Gamify, een Gamification template waar inmiddels ook een Lite versie van beschikbaar is, standaard binnen je eigen Kajabi website, zowel in de Premier als Momentum uitvoering.

In de Lite versie kan je je cursisten badges laten verdienen. In ons Pro template kan je je cursisten nog meer gamification bieden. Denk aan: certificaten, multi-level products, extra styling opties, de mogelijkheid om Easter Eggs en blokken met upsells toe te voegen, een dropdown navigatie in de sidebar voor Gamify Pro Momentum.

Alle informatie over de features van Gamify Pro en een demo vind je op de website van JiffyCoursesOnline.

 

Kajabi Papers: premium blogartikelen in Kajabi

Wil je content aanbieden met verdiepende informatie tegen betaling? Dan is dit een template waar jij heel blij van wordt. Met Kajabi Papers kan je premium content aanbieden.

Je bezoekers zien een stukje van het artikel en zodra ze op ‘lees meer’ klikken, komen ze tegen een betaalmuur. Met genoeg styling opties om het template in jouw stijl op te maken.

Alle informatie over de mogelijkheden van een premium blog en een demo vind je op de website van JiffyCoursesOnline.

 

Kajabi Upgrade: landingspagina voor diverse reviews en vergelijkingen

Dit template is ontstaan omdat wij zelf graag vergelijkingen maken met andere softwareprogramma’s voor online cursussen.

Wellicht maak jij ook graag een vergelijking van een soortgelijk product. Of wil je jouw klanten een eerlijke review geven van het product dat jij aanbiedt.

Binnen de review landingspagina zijn diverse styling opties: een samenvatting, een review box waarin je twee producten naast elkaar kan zetten, een algemeen overzicht van alle producten met wat informatie over de inhoud, de prijzen en de waardering van klanten, een pro en con overzicht en flexibele scores die je visueel kan weergeven in een cirkeldiagram met percentages.

Alle informatie over de mogelijkheden van ons Kajabi Review template en een demo vind je op de website van JiffyCoursesOnline.

 

Externe templates installeren in Kajabi

Zoals eerder aangegeven, ontwikkelaars van externe templates houden rekening met de gebruiker. Ook wij houden het simpel voor je. 

Wanneer je een extern template via ons of JiffyCoursesOnline (dus nog steeds via ons 😉) aanschaft, ontvang je een zip-file die je kan downloaden. Deze zip-file upload je op je Kajabi website.

 

Extern website template uploaden in Kajabi

Gaat het om een algemeen website template? Dan ga je op je dashboard naar Website > Design > (scroll naar beneden) Upload Template. Sleep de zip-file naar je scherm of selecteer hem.

Deze komt nu bij je Saved Templates te staan. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is hem activeren. Ga naar het template, klik op de drie puntjes en kies voor Set to live. Het is ook slim om nog even de naam eerste aan te passen, zodat je duidelijk weet om welk template het gaat.

 

Extern landingspagina template uploaden in Kajabi

Om een extern landingspagina template te uploaden ga je op je dashboard naar Website > Pages > Ladingpages. Rechtsboven zie je nu een knop waar Upload Template staat. Klik hierop en upload de zip-file. 

De lay-out aanpassingen kan je toepassen door op Customize te klikken en de pagina te editen.

 

Extern product template uploaden in Kajabi

Heb je bijvoorbeeld het Gamify Pro template gekocht, dan kan je deze als volgt installeren. Ga op je dashboard naar Products > Courses > klik de juiste cursus aan en ga naar Customize. Klik nu op de knop in het grijze vlak waar Install Template staat. Je upload hier de zip-file. 

Nu komt er onder het product design dat op Active staat een overzicht van je geüploade templates te staan. Klik op de drie puntjes van je template en kies voor Set to live. Het template wordt geactiveerd. De inhoud van je cursus blijft hetzelfde, alleen de lay-out wordt hier aangepast. Klik op Customize en pas het template aan in jouw stijl.

 

Aan de slag met externe templates in Kajabi

Nieuwsgierig geworden of een van onze templates of die van JiffyCoursesOnline iets voor je is? Neem even een kijkje op de sites:

Kajabi Templates

JiffyCoursesOnline

 

Nieuw met Kajabi? Via ons kan je Kajabi nu 30 dagen gratis uitproberen in plaats van de standaard 14 dagen op de Kajabi site zelf!

Je krijgt niet alleen een dubbele proefperiode, maar ook ons Bonuspakket er gratis bij! Dit pakket bevat allerlei Nederlandstalige Kajabi trainingen om een vliegende start te maken met jouw online business in Kajabi. 

Gratis Kajabi + Bonuspakket aanvragen 🎁

 

Veel succes met het installeren van externe templates in Kajabi!

 

Lotte
Website design & social media

 

 

Bastiaan de Koning - Online Cursus & Kajabi Specialist

Sinds 2014 gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van online cursussen en leeromgevingen. Kajabi Users NL is onze website voor de ondersteuning van Kajabi gebruikers. Opgericht in overleg met Kajabi zelf. Heb je vragen over Kajabi of Linktopay? Stuur ons een berichtje.

CONTACT