AANMELDEN KAJABI 🎁
AI tools voor je online business

AI tools voor je online business

kajabi tips online business

Je hebt er ongetwijfeld over gehoord: ChatGPT. Een AI tool die mogelijk een ‘Google Killer’ zou zijn… Inmiddels zo populair dat de website een tijdje plat lag en ik op het moment dat ik deze blog schrijf geen gebruik kan maken van de tool. Jammer, want eigenlijk had ik de tool mijn blog willen laten schrijven! Want ja, dat is wat je er o.a. mee kan doen.

AI is steeds meer in ontwikkeling en het kan jou en je online business goed vooruit helpen. Daarom geven we in deze blog een aantal tips voor AI tools en vertellen we wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

 

Wat is een AI tool?

AI staat voor Artificial Intelligence, kunstmatige intelligentie in het Nederlands. Een AI tool is een technologie die menselijke intelligentie nabootst. Een AI tool voor teksten kan je helpen door je antwoorden of suggesties te geven. Een AI tool kan redeneren, leren, plannen en creatieve suggesties doen.

 

Handige AI tools voor je online business

Een AI tool kan je veel tijd besparen. Op een rijtje wat je het zoal kan laten doen:

  • Een blog/artikel uitlijnen
  • Een blog/artikel volledig laten schrijven
  • Website teksten laten schrijven op basis van SEO
  • Afbeeldingen, illustraties of elementen laten genereren
  • Je online cursus uitlijnen
  • Een promotie email laten schrijven voor bij je online cursus

 

ChatGPT gebruiken in je online business

Te weinig inspiratie? Of juist wel, maar ben je geen sterke schrijver? Of heb je simpelweg te weinig tijd om een uitgebreid blogartikel te schrijven? Dan is deze tool echt een uitkomst. In een handomdraai is je blog of je outline hiervoor geschreven. Geef aan welke SEO woorden erin voor moeten komen en ChatGPT past het toe. Ook voor webteksten is ChatGPT goed inzetbaar.

Het programma draait nu nog in een gratis bèta versie, maar zodra deze volledig uitgerold wordt (mogelijk wel tegen betaling), kan je hier heel goed gebruik van maken en veel tijd mee besparen.

Pro: ChatGPT werkt snel, biedt heel veel mogelijkheden, schrijft ook op basis van jouw SEO zoektermen. En werkt ook in het Nederlands.
Con: Staat nog in de kinderschoenen, op dit moment tijdelijk ‘gesloten’.

 

Canva AI generator

Wist je dat je in Canva ook heel handig afbeeldingen kan laten genereren met de handige AI tool die hier ingebouwd is?

Maak een ontwerp en klik in de linker sidebar op Apps. Kies voor de optie Tekst to Image. De volgende keer dat je de tool gebruik, voegt Canva deze automatisch toe aan jouw sidebar. 

Typ een beschrijving, kies voor de stijl van de afbeelding en klik op afbeelding genereren. Hij toont vier opties per keer. Wil je er meer? Klik op ‘meer genereren’. Wil je je zoekopdracht wijzigen? Klik op ‘Begin opnieuw’


Con: Ik vind de Canva AI tool persoonlijk wat beperkt. Mijn zoekopdracht voor een rode pot pindakaas op een tafel leverde bijvoorbeeld niks op:
Pro: Wel is de AI generator van Canva heel handig voor het generen van badges. Deze kan je weer gebruiken in het Gamification template van jouw online cursus.


Ons Gamification template is nu als Lite versie beschikbaar voor iedere Kajabi gebruiker, zowel in een Momentum als Premier variant. Superleuk om eens mee aan de slag te gaan en je cursisten meer uit te dagen!

Liever met de Pro versie aan de slag? Deze vind je op onze site JiffyCoursesOnline.

 

Kajabi AI tools

Ook Kajabi blijft niet achter op het gebied van AI. Je kan nu heel gemakkelijk je cursus outline maken met de Kajabi Course Outline Generator.

 

Onlangs is ook de Kajabi Email Content Generator toegevoegd. Deze tool schrijft jouw emails, die je weer kan gebruiken bij je cursuslancering bijvoorbeeld.

 

Pro: Ook in het Nederlands kan je een zoekwoord invoeren, deze wordt vertaald in het Engels.
Con: De generator spreekt zelf alleen Engels, maar de outline die volgt is zeker bruikbaar.

 

Disclaimer: Een AI tool die teksten voor jou genereert is gebaseerd op een beperkte database aan informatie en daarom niet 100% te vertrouwen! Controleer altijd of alles klopt. Je kan beter geen AI gebruiken over onderwerpen waar je zelf geen weet van hebt, want de kans is groot dat je dan door de mand valt. 

 

Kajabi gratis uitproberen

Ben je nog geen Kajabi gebruiker, maar wel nieuwsgierig naar de mogelijkheden van dit alles-in-één software pakket?

Je kan via ons Kajabi nu 30 dagen gratis uitproberen, in plaats van de standaard 14 dagen op de site van Kajabi zelf. 

Dan krijg je niet alleen een dubbele proefperiode, maar ook ons Bonuspakket cadeau:
🎁 Kajabi Quick Start Training
🎁 Maandelijkse Kajabi trainingen tijdens Kajabi Users Live
🎁 Business Strategie gesprek met Bastiaan de Koning

Gratis Kajabi + Bonuspakket aanvragen 🎁


Lotte
Website design & social media

 

 

Bastiaan de Koning - Online Cursus & Kajabi Specialist

Sinds 2014 gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van online cursussen en leeromgevingen. Kajabi Users NL is onze website voor de ondersteuning van Kajabi gebruikers. Opgericht in overleg met Kajabi zelf. Heb je vragen over Kajabi of Linktopay? Stuur ons een berichtje.

CONTACT

Disclaimer according to Kajabi Partner Program Agreement article 4.3
Kajabi Users NL was founded by Bastiaan de Koning with explicit approval by Kajabi / Kajabi.com in June 2019 and renewed in Februari 2021. Bastiaan de Koning / KJB Users NL / or anyone from our team is not an employee or representative of Kajabi, LLC. We are an independent Kajabi Partner and we receive referral payments from Kajabi in this role. All opinions expressed herein are our own and are not official statements of Kajabi or any party affiliated with Kajabi.