Nieuw bij Kajabi?

HOME


BLOG

WINKEL


VIDEO'S

SUPPORT


TOOLS

LINKTOPAY


LEDEN

Linktopay kajabi

Kajabi en iDeal, BanContact: Linktopay of Plug&Pay?

kajabi bancontact kajabi ideal linktopay plugandpay

Kajabi is een Amerikaans e-learning platform dat aan de top van online leeromgevingen staat. Met Kajabi kan je betalingen ontvangen via credit cards en Paypal. Wanneer je in Nederland of België wilt verkopen met iDeal of BanContact, dan ben je aangewezen op andere externe betaalkoppelingen.

Dat lijkt vervelend en lastig, maar er zijn goede oplossingen. Er is één oplossing die helemaal binnen Kajabi werkt, zonder technisch lastig gedoe kent. Dat is Linktopay. Linktopay is volledig voor Kajabi gemaakt en bezit daarmee een unieke positie.

Je verwacht misschien dat ik, als bedenker en maker van Linktopay, bevooroordeeld ben over welk betaalsysteem je moet kiezen wanneer je met Kajabi werkt. Dat is niet zo. Ik denk dat je het betaalplatform moet kiezen dat het beste past bij je bedrijf. 

In deze blog kijken we naar het geïntegreerde betaalsysteem Linktopay en naar het stand-alone betaalsysteem Plug&Pay.

 

De overeenkomst tussen Linktopay en Plug&Pay

Beiden pakketten kosten ongeveer 50 euro per maand of 500 euro per jaar. Beide pakket zijn steengoed in wat ze doen. Je kan makkelijk checkout-pagina’s maken, je klant kan betalen via Mollie. Terugkerende betalingen en abonnementen zijn mogelijk. Facturen worden automatisch verstuurd en de btw wordt berekend volgens EU normen.

Maar er zijn ook duidelijke verschillen tussen deze 2 pakketten.

 

De kracht van Linktopay

Linktopay werkt helemaal binnen Kajabi. Je maakt binnen Kajabi met 1 klik een nieuwe betaalpagina aan, vult de productnaam en prijs in, en je kan al verkopen. Met een Kajabi formulier koppel je vervolgens een van je online producten aan je verkooppagina. Een nieuwe Linktopay verkooppagina binnen Kajabi heb je binnen 2 minuten actief.

De Linktopay verkooppagina draait op de laatste Kajabi templates. Dat betekent dat je de pagina helemaal in je eigen look&feel kan brengen met de look&feel, die je ook op je website gebruikt. Je klant ervaart geen verschil tussen je verkooppagina en de Linktopay checkout pagina, wat tot en betere klantervaring leidt. Ook kan je de pagina over vanuit Kajabi aanroepen. 

De Linktopay verkoopagina kun je gebruiken in het Nederlands, Engels, Frans en Duits, inclusief vertaalde facturen en emails. Dus Europa ligt open voor je.

 

De kracht van Plug&Pay (Plugandpay)

Plug&Pay is een standalone pakket dat helemaal ingericht is op het optimaliseren van verkooppagina’s. Dat betekent dat Plug&Pay naast de standaard betaalmogelijkheden ook extra opties heeft zoals AB-testen, one-click kassa-koopjes en een uitgebreid affiliate systeem. Wanneer je de checkout helemaal wilt upgraden met extra aanbiedingen, biedt Plug&Pay meer mogelijkheden dan Linktopay. Een upgrade naar het affiliatesysteem (Plug&Pay Ultimate) kost € 1.000 per jaar extra.

 

Wat biedt Linktopay niet ten opzichte van Plug&Pay?

Linktopay is een niche-software bedrijf en richt zich op de meest makkelijke integratie met Kajabi. Dat is de focus en de kracht. Linktopay zoekt niet de concurrentie op met extra features en mogelijkheden. De features zijn evenwel mogelijk, maar met een kleine omweg. Upsell in Linktopay zijn indirect mogelijk via een extra checkout pagina. AB-testing kan ook (gratis) via Google Analytics. Plug&Pay biedt deze mogelijkheden standaard binnen hun pakket, waardoor het makkelijk en snel toegankelijk beschikbaar is.

  

Wat biedt Plug&Pay niet ten opzichte van Linktopay?

Plug&Pay is een standalone pakket, dat betekent dat je je verkopen beheert buiten Kajabi. Het nadeel is dat je externe koppelingssoftware nodig hebt om Plug&Pay weer te koppelen met Kajabi. Deze software heet Zapier. Zonder Zapier kun je Plug&Pay niet gebruiken met Kajabi. Zapier kost 25 dollar per maand. Dit komt boven de prijs van Plug&Pay.

Het opzetten van een koppeling tussen Plug&Pay – Zapier – Kajabi is complex, zeker vergeleken met Linktopay. Even snel een product koppelen zit er niet in. Binnen Zapier maak je eerst een koppeling met Plug&Pay, vervolgens moet je binnen Zapier gaan filters instellen op het juiste product dat verkocht is, om daarna een derde koppeling met het juiste product te maken binnen Kajabi te maken. Wanneer je niet technisch bent, is dit ronduit lastig. Je kan dan beter een virtuele assistent inhuren om het voor je te laten doen. Voor ieder product dat je wilt verkopen, moet je dus 3 softwaresystemen updaten en beheren. (Zie ook de blog: Vergelijk betaalsystemen voor Kajabi)

Linktopay werkt helemaal binnen Kajabi, als je met Kajabi kan werken, kan je ook met Linktopay werken.

Tip: Leer te verkopen

Mijn persoonlijke mening over het gebruik van kassa-koopjes op de checkout is dat het vooral interessant wordt als je meerdere producten hebt en ook weet hoe je die kan verkopen.

Veel (startende) online ondernemers hebben moeite om hun eigen producten te verkopen. Het komt vooral omdat ze de ervaring en kennis niet hebben om dat goed te doen. Mijn advies aan hun is eerst te zorgen dat ze weten hoe ze hun hoofdproduct kunnen verkopen, met een goed verkoopverhaal. Als ze dat onder de knie hebben, dan worden kassa-koopjes pas interessant. Want zonder een goed verhaal, verkoop niemand iets, hoe leuk het kassa-koopje ook is.

 

Affiliate verkopen

Menig online ondernemer wordt gegrepen door de gedachte dat anderen hun producten gaan verkopen. Dit is zeer interessant voor de gevorderde online ondernemer en kan ook heel lucratief zijn. 

Maar wat nou als iemand nog helemaal niet zoveel verkoopt? Moet hij of zij dan al een affiliate systeem opzetten? Want bedenk, als hij zelf niet zijn eigen producten makkelijk verkoopt, waarom zou een ander dat wel voor hem gaan doen. Een affiliate-verkoper wil altijd weten, hoe makkelijk of moeilijk kun je een product verkopen. En daarvoor moeten er verkoopdata aanwezig zijn.

Wanneer je toe bent aan affiliate verkopen en je wilt met meerdere affiliates werken, dan biedt Plug&Pay een totaaloplossing voor je. Daar hangt wel een prijskaartje van € 1.450 euro per jaar of € 175 euro per maand aan. Linktopay biedt op het moment geen affiliate functionaliteit aan.

Plug&Pay heeft een gratis ebook over affiliate verkopen >>

 

Vergelijking Linktopay vs Plug&Pay 

 

Linktopay

Plug&Pay

Prijs

€ 50 pm of € 500 pj

€ 49 pm of € 497 pj

Aantal transacties

Onbeperkt

250 per maand

Abonnementen

Ja

Ja

Gespreide betalingen

Ja

Ja

BTW berekening

Ja

Ja

Automatische facturen

Ja

Ja

Layout checkout

100% Kajabi

Eigen templates

Integratie Kajabi

Ja

Via Zapier a $ 25 per maand

Complexiteit integratie

Zeer eenvoudig *

Complex (27 stappen) *

 

NAAR LINKTOPAY

NAAR PLUG&PAY

Extra features

 

 

Andere talen naast NL

EN, FR, DU

Nee

One click upsell

Indirect

Ja

AB-testing

Via Google Analytics

Ja

Affiliate systeem

Nee

€ 175 pm of € 1.450 pj

Gratis proefperiode

 14 Dagen

 14 Dagen


*) Vergelijk blog, het aantal stappen om een product te koppelen met Kajabi

 

Conclusie

Linktopay en Plug&Pay doen allebei wat ze moeten doen. Het verschil zit vooral in de eenvoud en de extra features. Linktopay is gemaakt door en voor Kajabi gebruikers en werkt daardoor heel makkelijk. Plug&Pay is een stand-alone oplossing en biedt daardoor meer snufjes en finetune mogelijkheden. 

  • Ga je voor snelheid en gemak, dan is Linktopay de beste oplossing a € 50 per maand.
  • Ga je voor extra mogelijkheden binnen 1 pakket, zoals one-click upsell of AB testing, dan biedt Plug&Pay Premium meer extra’s voor hetzelfde bedrag. Maar bedenk dat je daar ook extra kosten (Zapier vanaf $25 per maand) bij krijgt en veel meer technische complexiteit.
  • Wil je een uitgebreid affiliatesysteem, dan is Plug&Pay Ultimate de aangewezen kandidaat. De prijs voor deze feature is € 175 per maand of € 1.450 per jaar.

Naar Linktopay >>

Naar Plug&Pay >>

 

Ondersteuning bij het inregelen

Wil je hulp bij het opzetten van Linktopay of Plug&Pay? Voor € 200 ex btw helpen we je via een Zoom-call om alles in te regelen en een eerste product te koppelen. Wanneer je Kajabi via ons aanschaft, bieden we deze service gratis aan.

Speciaal voor de Plug&Pay gebruikers die via ons Plug&Pay aanschaffen, komt er binnenkort een video tutorial om je uit te leggen hoe je de koppeling met Kajabi kan maken. Deze tutorial is gratis beschikbaar indien je via ons voor Plug&Pay aanmeldt, en daarna ons een email stuurt met de datum van je aanmelding bij Plug&Pay. Stuur deze email naar [email protected].

Heb je vragen of ondersteuning nodig bij Linktopay of Plug&Pay?

Laat het ons weten.

Groet, Bastiaan

Bastiaan de Koning - Online Cursus & Kajabi Specialist

Hi, ik ben sinds 2014 online marketing ondernemer en gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van online cursussen en leeromgevingen. KlantGenerator is mijn bedrijf. Kajabi-Users.nl is mijn blog voor Kajabi gebruikers. Opgericht met akkoord van Kajabi zelf. Wil je ondersteuning bij Kajabi, Linktopay of je online cursus? Neem contact met me op voor vrijblijvend advies. 

JouwCursusOnline.nl - KlantGenerator.nl - Kajabi-Users.nl - Linktopay.nl 

Contact