KAJABI UITPROBEREN

Kajabi Mobile App - de mobiele telefoon app

kajabi mobile app kajabi tips kajabi updates

Hoe gaaf is deze nieuwe toevoeging van Kajabi: De Kajabi Mobile App.

Een mobiele app voor op je telefoon. Al jouw trainingen onder 1 knop op de telefoon van je klant. Op iedere plaats kunnen ze je trainingen bekijken, reageren, terugzien. Niet meer gebonden aan je computer.

(Note: Indien je wilt inloggen bij je eigen Kajabi account, kun je gaan naar de Kajabi homepage, of rechtstreeks naar app.kajabi.com.)

 

Wat is de Kajabi Mobile App?

De mobiele app van Kajabi is de meest effectieve manier om contact te leggen met jouw cursisten. De engagement van je studenten neemt toe en daarmee voorkom je dat ze tijdens het cursustraject vroegtijdig uitstappen.

Jouw cursisten kunnen overal en op elk tijdstip, op een mobiel vriendelijke manier jouw trainingen bekijken. Simpel, leuk en makkelijk terug te vinden.

 

Een email voor alle trainingen in de mobiele app

Je klanten hoeven niet op zoek naar wachtwoorden en hun log-in naam. Met alleen hun emailadres kunnen ze zich aanmelden in de mobiele app. Vervolgens moeten ze hun emailadres bij Kajabi bevestigen en worden alle trainingen die aan dat emailadres zijn gekoppeld direct toegevoegd.

Het mooie is dat ze dan ook toegang krijgen tot andere trainingen die ze bij andere trainers binnen Kajabi hebben. Alle trainers en leeromgevingen worden overzichtelijk gesorteerd. Iedere leeromgeving krijgt zijn eigen plaats en branding. Er is geen cross-promotion tussen de onderlingen trainingen zodat de cursisten niet overweldigd of verward worden met onverwachte informatie.

Je cursist klikt naar jouw leeromgeving binnen de mobiele app. Wanneer ze doorklikken naar een training en weer terug blijven ze in de branding van jouw bedrijf.

 

Push notificaties met Kajabi's mobiele app

Een push-notificatie is een kort tekstbericht dat direct naar jouw cursist hun mobiele smartphone wordt gestuurd. Het zorgt daarmee direct voor meer betrokkenheid. De push-notificatie vind ik persoonlijk een van de krachtigste onderdelen van de mobiele app van Kajabi. Nadat ik een bericht heb geplaatst, kan ik dit direct op het beginscherm van mijn cursisten krijgen.

Er zijn 3 manieren om push notificaties te versturen

 1. Vanuit de community: wanneer jij een bericht plaatst in het community product van Kajabi krijgt iedereen direct bericht. Wanneer een cursist een vraag stelt en jij beantwoord, dan krijgt die individuele cursist ook bericht van dat antwoord.
 2. Mentioning: wanneer een persoon bij naam genoemd wordt, (bijvoorbeeld @johndoe) dan krijgt die persoon een push notificatie van dat bericht, ongeacht onder welke post dat bericht is geplaatst. 
 3. Bericht door de maker van een product: Als er een bericht wordt geplaatst bij een training of cursus door de maker van die training, dan wordt er een push notificatie naar alle cursisten van die training gestuurd.

 

Neem jouw Community mee in je broekzak

De community van Kajabi is een perfecte plaats om vragen te beantwoorden. Ook de community functie van Kajabi is terug te vinden in de mobiele app. Je cursisten kunnen meelezen en reageren.

Als gevolg van de vernieuwde richtlijnen van Apple is het sinds oktober 2021 niet meer toegestaan om ook rechtstreeks te reageren in de mobiele app. Wanneer iemand mee wilt praten, stuurt de app deze cursist door naar de browser op de mobiele telefoon. Deze heeft dezelfde look&feel als de app. Het nadeel is dat de cursist dan wel opnieuw moet inloggen. Kajabi is met Apple in overleg om tot een oplossing te komen voor deze omweg. Wordt vervolgd. Voor Android gebruikers speelt dit probleem niet.

 

Pro's van Kajabi mobile app

 • Al jouw trainingen zitten in de broekzak van je klant
 • Jij kan push berichten sturen naar je klant vanuit je trainingen
 • Je klant krijgt toegang tot alle trainingen die hij/zij ooit op het Kajabi platform heeft gekocht. Dat maakt het nog interessanter om deze app te installeren.
 • Iedere trainer met Kajabi promoot deze app. Dus grote kans dat je klant de app in de toekomst al heeft geïnstalleerd. Jouw trainingen komen dus direct ook bij hun binnen. Gaaf!
 • Je kan zelf vanuit je app antwoorden op vragen van je klanten in de community functie.
 • Je hoeft niet zelf duizenden euro's te investeren in een mobiele app. En deze app kost je niets extra's (onderdeel van standaard Kajabi pakket).

 

Tegens van Kajabi mobiele app

 • Het is een app van Kajabi en je klant moet deze app downloaden. Zij weten mogelijk niet dat jij je trainingen op Kajabi hebt staan. Dus dat moet je ze vertellen.
 • Je klant krijgt toegang tot alle trainingen die hij/zij ooit op het Kajabi platform heeft gekocht. Sommige ondernemers zien dit als bezwaar, omdat ze naast de (gekochte) trainingen van andere trainers komen te staan. Maar bedenk wat de kosten zijn van het ontwikkelen van je eigen mobiele app. Dat is vele malen duurder dan deze gratis toevoeging binnen Kajabi.

 

Ik denk dat dit een van de beste toevoegingen aan Kajabi is van de afgelopen tijd. Het laat zien hoe gedreven de makers zijn om van Kajabi het beste alles-in-één-kennis-platform te maken.

Mocht je nog twijfelen of Kajabi het geschikte platform voor jou is? Neem even contact met ons op. We geven je graag advies. Want wij geloven dat je bewust voor dit platform kiest als het bij je bedrijf past.

Succes en groet,

Bastiaan de Koning
Kajabi Users Nederland

Dit artikel is mede gebaseerd op de blog van Kajabi

Bastiaan de Koning - Online Cursus & Kajabi Specialist

Sinds 2014 gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van online cursussen en leeromgevingen. Kajabi Users NL is mijn site voor de ondersteuning van Kajabi gebruikers. Opgericht in overleg met Kajabi zelf. Heb je vragen over Kajabi of Linktopay? Stuur ons een berichtje.

Contact

Ontvang mijn gratis handboek 'Jouw Cursus Online in 28 Dagen' in je email!

Ja, ik wil het handboek

x